De Veluwe staat bekend om zijn bossen en de loslopende herten, maar ook om zijn vele culturele hotspots. 

Bekende namen als het Kröller-Müller Museum, Paleis het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum zorgen ervoor dat de Veluwe tot een van de mooiste culturele regio’s in Nederland behoort. 

Culturele hotspots op de Veluwe

Op de Veluwe vindt u, naast prachtige natuur, veel culturele hotspots. De bekendste zijn natuurlijk het Kröller-Müller museum, Paleis het Loo en het Nederlands Openluchtmuseum. Maar de Veluwe biedt nog veel meer aan cultuur, over de gehele Veluwe verspreid vindt u bijvoorbeeld musea, kastelen, de hanzesteden & molens.

De bekendste 3

Kröller-Müller museum
In het Kröller-Müller museum, gelegen in het Nationale Park De Hoge Veluwe, vindt u de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Ook stukken van Pablo Picasso en Piet Mondriaan zijn te bewonderen in het Otterlose museum. 

Paleis het Loo
Het voormalig zomerpaleis in Apeldoorn, vooral bekend om zijn imposante tuin, zorgt voor een prinsheerlijke sfeer op de Veluwe. Bekenden namen als stadhouder Willem III en Koningin Wilhelmina zijn belangrijk voor Paleis het Loo in Apeldoorn. 

Nederlands Openluchtmuseum
Het Arnhemse museum is het drukst bezochte museum buiten de randstad en maar liefst 44 hectare groot. Wanneer u in de historische tram in het Nederlands Openluchtmuseum rijdt, proeft u vooral de sfeer van de ambachtslieden en arbeiders. 

Meer lezen over de culturele hotspots
 
Jachthuis Sint Hubertus in Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum
Hattem - Veluwe

Wilt u meerdere culturele hotspots bezoeken op de Veluwe? Met een overnachting op de Veluwe staat u uitgerust op om meerdere dagen op een culturele tour te gaan.

De Veluwe kenmerkt zich door de middeleeuwse kastelen en de moderne kunst in de verschillende musea, midden in een bosrijke omgeving. Wanneer u een bezoek brengt aan de Veluwe ervaart u zelf de koninklijke macht en pracht, maar ook de Hanzesteden met ieder zijn authentieke sfeer en charme. Er is genoeg te beleven op de Veluwe.

Kasteel Doorwerth - Veluwe