Wist u dat… 
…u niet naar Afrika hoeft te reizen om de Big Five van de dieren te zien? 

Ook op de Veluwe komt de Big Five namelijk voor, weliswaar geen leeuw of buffel, maar qua formaat komt de Big Five van de Veluwe aardig in de buurt. 

De Big Five van de Veluwe

Dan hebben we het natuurlijk over de Schotse hooglander, het edelhert, het wild zwijn, de ree en de vos. Sommigen spreken zelfs over een Big Six of Big Seven, ook de das en de moeflon zouden namelijk niet misstaan in dit rijtje.

Wanneer u in de vroege uurtjes een wandeling of fietstocht maakt door het afwisselende landschap van de Veluwe is de kans groot dat je een of meerdere van deze prachtige dieren in het echt tegenkomt. Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. 

Meer lezen over een ontmoeting met de Big Five
 
Buffel op de Veluwe
Wild zwijn op de Veluwe
Vos op de Veluwe

Het kan zelfs voorkomen, dat je niet eens op pad hoeft om wild te spotten. Onder andere de ree laat zich regelmatig zien op onze niet omheinde vakantieparken.

Op verschillende plekken op de Veluwe zijn speciale wildarena’s gemaakt waar de Big Five komt grazen of drinken. Een ideale manier om de Big Five te spotten.

De Big Five, de trots van de Veluwe

  • Schotse hooglander
  • Ree
  • Edelhert
  • Wild zwijn
  • Vos

Bekijk de mogelijkheden om de Big Five te ontmoeten. 

Herten op de Veluwe