Bij TopParken kunt u duurzaam en maatschappelijk verantwoord op vakantie. Onze vakantieparken zetten zich elke dag in om de perfecte balans te vinden tussen mens, planeet en dier. Alle parken bevinden zich midden in de natuur; van midden in het bos tot aan het water. De 20 Nederlandse vakantieparken zijn erop gericht om de natuur zo min mogelijk tot last te zijn. De duurzaamheid van TopParken is op een aantal parken beloond met het Green Key keurmerk en ons beddengoed is voorzien van het Max Havelaar Cotton keurmerk.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en maatschappij. Hierbij is belangrijk dat de natuurrijke omgeving voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Om dit te realiseren wordt duurzaamheid steeds verder geïntegreerd in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Er worden bewuste keuzes gemaakt en er wordt een balans gezocht tussen mens, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continu op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven: 

 • Wij blijven op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren. 
 • Onze gasten, medewerkers en leveranciers worden geïnformeerd over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Dit doen wij door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.
 • Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

Green Key keurmerk

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat dit ten koste gaat van de comfort en kwaliteit die ze bieden. 

Een aantal parken zijn al gecertificeerd met het Green Key keurmerk. Wij zijn druk bezig om al onze parken te voorzien van het Green Key Keurmerk. 

Green Key Zilver

Deze parken doen er alles aan om het milieu te sparen, zelfs meer dan de normale wet- en regelgeving vereist. Wilt u meer informatie? Kijk dan eens op de website van Green Key.

Max Havelaar Cotton keurmerk

TopParken is één van de organisaties in de recreatiebranche die kan garanderen dat u nét wat lekkerder slaapt. Alle parken werken namelijk al jaren met Fairtrade beddengoed. Dit beddengoed is beloond met het Max Havelaar Cotton keurmerk. Het keurmerk laat zien dat er eerlijke handel is tussen bedrijven in Nederland en boerenorganisaties in ontwikkelingslanden. Het materiaal van dit beddengoed is mooier, schoner en zachter dan dat van andere soorten.

Het mineraalwater van TopParken

Vanaf mei 2020 introduceert TopParken haar eigen mineraalwater dat afkomstig is uit de bron Hellenaris. Het mineraalwater is niet behandeld en wordt direct bij de bron gebotteld. Met het drinken van dit water draagt u, als gast van TopParken, direct bij aan onze goede doelen en duurzame ontwikkelingen. De flesjes zijn van gerecycled materiaal gemaakt. Op deze manier blijft TopParken zich inzetten voor het behouden van de natuurlijke omgeving die Nederland kent voor alle generaties. 

Het mineraalwater van TopParken is vanaf mei 2020 verkrijgbaar bij alle recepties van TopParken. 

Deelauto Juuve 

De samenwerking met E-Mission is een onderdeel van het verdere verduurzamen van de vakantieparken van TopParken. Landgoed de Scheleberg is uitgerust met twee volledige elektrische auto’s die, dankzij het installeren van een nieuwe laadtechniek, in staat zijn energie terug te leveren aan het stroomnetwerk op het vakantiepark. Gasten van het park krijgen de mogelijkheid om gebruik te maken van deze elektrische deelauto’s. De voertuigen worden ook ingezet om tijdens piekuren de belasting op het energienetwerk te verminderen.

 
 
Landgoed de Scheleberg
 
Residence Lichtenvoorde

Maatschappelijke doelen

TopParken zet zich vrijwillig in voor maatschappelijke doelen. Zo worden er donaties gedaan aan diverse goede doelen en worden verschillende (sport)evenementen gesponsord. Daarnaast heeft TopParken een Zakenvriendschap met het KWF.

KWF Kankerbestrijding

Als Zakenvriend van het KWF helpt TopParken kanker terug te dringen door te investeren in topwetenschappers op het gebied van deze ziekte. Hiermee wordt aan kankerpatiënten in de directe omgeving een gevoel van steun gegeven en worden medewerkers, klanten en relaties geïnspireerd om ook mee te helpen kanker terug te dringen.

Wilt u meer informatie over KWF of onze zakenvriendschap? Kijk dan op de website van het KWF of bekijk ons persbericht.

Donaties en sponsoring

TopParken levert vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften, sponsoring en/of door vrijwilligerswerk. Een van onze doelen is dat de jeugd meer gaat bewegen. Om dit te realiseren worden verschillende (sport)activiteiten voor de jeugd door ons gesponsord. Daarnaast worden er ook donaties gedaan aan diverse acties voor mensen die het goed kunnen gebruiken. Afgelopen jaar hebben wij weer verschillende donaties en sponsoringen gedaan:

 • BMX
  Onze naam is verbonden aan twee Nederlandse BMX’ers: Ruby Huisman en Judy Baauw. Zij vertegenwoordigen Nederland tijdens verschillende BMX-wedstrijden in Nederland. Daarnaast rijden zij veel in het buitenland tijdens kwalificatiewedstrijden voor het EK en de Olympische Spelen.
   
 • TopParken Tournament U14
  Tijdens het Hemelvaartweekend werd voor de 25e keer het internationale voetbaltoernooi TopParken Tournament U14 georganiseerd. Er deden topploegen mee uit zowel binnen- als buitenland. Verschillende teams sliepen bij Landgoed de Scheleberg en Recreatiepark ‘t Gelloo. We hebben veel complimenten gekregen over de verzorging van het toernooi. Hopelijk is iedereen aankomend jaar weer net zo enthousiast en wordt het toernooi weer een groot succes!
   
 • Dream or donate
  Afgelopen zomer kwam het nieuws naar buiten dat de crowdfundingplatform Dream or Donate plotseling offline was gehaald. Honderden donatie-acties zouden nog uitbetaald moeten worden. Het gedoneerde geld was in een klap verdwenen. Gedupeerden sloten zich aan bij advocatenbureau De Vries & Kasem en hadden hierdoor ook nog te maken met advocatenkosten. Wij leefden erg met hen mee en besloten een geldbedrag te doneren voor alle schrijnende gevallen. We wilden de gedupeerden hiermee een hart onder de riem steken en weer hoop geven voor een betere toekomst.