Onze vakantieparken zijn geopend, wel hanteren wij aangescherpte veiligheids- en hygiënemaatregelen op onze vakantieparken om u, als gast van TopParken, ook in deze tijden een veilige, onbezorgde vakantie te kunnen bieden. Het waarborgen van uw- en onze gezondheid staat hierbij centraal. Onderstaand vindt u een overzicht van deze maatregelen.

Laatste update: 31 maart 08.00 uur.
De informatie op deze pagina is aangepast op basis van de persconferentie van het kabinet.

Algemene maatregelen

 • Onze vakantieparken zijn geopend.
 • Blijf zoveel mogelijk op uw vakantieadres.
 • Houd 1,5 meter afstand.
 • Begroet elkaar maar schud geen handen.
 • Was op de juiste momenten uw handen langer dan 25 seconden met water en zeep. 
 • Gebruik desinfecterende gels en foams die wij beschikbaar stellen in onze receptie. 
 • Hoest en nies in een papieren zakdoek of aan de binnenkant van uw elleboog.
 • Als u koorts hebt of verkouden bent, blijf dan thuis. Dit geldt ook voor uw huisgenoten. 
 • Volg de landelijke regels. 

Veilig op vakantie bij TopParken

Vanuit de overheid is het toegestaan om op vakantie te gaan binnen Nederland en al onze vakantieparken zijn dan ook geopend. De vakantieparken van TopParken zijn ruim opgezet en de vakantiewoningen beschikken over een ruime tuin en eigen parkeerplaats, waardoor u niet in contact hoeft te komen met andere vakantiegasten. Zelfs bij een maximale bezetting heeft u voldoende eigen ruimte en is het makkelijk om voldoende afstand te bewaren tot andere gasten. U bent dan ook van harte welkom om vakantie bij ons te vieren.

Wel adviseren wij u, conform de richtlijnen van het RIVM, om zoveel mogelijk op uw vakantieadres te blijven. Door de ligging van onze parken midden in de natuur heeft u echter de ruimte en vrijheid om rondom uw vakantiewoning te genieten van al het moois dat ons land te bieden heeft.

Avondklok

Vanaf zaterdag 23 januari 2021 geldt een avondklok in heel Nederland. Van 22.00 uur ‘s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends blijft u binnen. Het is niet toegestaan om zonder geldige reden op straat te zijn, dit geldt ook wanneer u verblijft op een van onze vakantieparken. Er zijn uitzonderingen waarbij u wel naar buiten mag, deze zijn te lezen op de website van de Rijksoverheid

Eten en drinken

Vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur zijn alle eet- en drinkgelegenheden in Nederland gesloten, zo ook de restaurants en snackbars op onze vakantieparken. De restaurants op onze vakantieparken bieden een broodjes- en maaltijd afhaal en/of bezorg service aan*. U dient dit te nuttigen in uw vakantiewoning, het is verboden etenswaren ter plekke te nuttigen. Meer informatie vindt u op het vakantiepark zelf.
* m.u.v. het restaurant op Recreatiepark Noordwijkse Duinen en Recreatiepark de Woudhoeve. Op Recreatiepark Noordwijkse Duinen kunt u wel gebruik maken van de broodjesservice.

Vakantie met meerdere huishoudens

Op de website van de Rijksoverheid staat het volgende vermeld: "Het is mogelijk om met het eigen gezin of een groep mensen die op hetzelfde adres woont een vakantiehuis te huren. Hier gelden ook de RIVM richtlijnen." Het is dus niet toegestaan om op vakantie gaan met meerdere huishoudens.

Mondkapjes

Het dragen van een mondkapje is verplicht wanneer u een van de openbare gebouwen gebouwen op onze vakantieparken bezoekt (bijvoorbeeld de receptie). Heeft u geen mondkapje? Deze zijn verkrijgbaar bij de receptie.

Zwembaden

Vanaf dinsdag 15 december zijn alle zwembaden op onze vakantieparken gesloten.

Omboeken

Heeft u een vakantie geboekt met omboekgarantie en met aankomst voor 13 september 2021, dan kunt u uw boeking tot 28 dagen voor aankomst kosteloos omboeken naar een andere periode. U kunt er ook voor kiezen om het reeds betaalde bedrag van uw boeking om te laten zetten in een voucher. Lees hier meer over de omboekgarantie.

Receptie

Onze recepties zijn geopend maar onze medewerkers zullen 1,5 meter afstand van u houden. Daarnaast verzoeken wij onze gasten rekening te houden met:

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht bij het bezoeken van onze receptie.
 • Om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, willen wij u vragen om alleen naar de receptie te komen.
 • Onze recepties zijn voorzien van plastic schermen, dit kan onpersoonlijk overkomen maar is nodig om de veiligheid van u en onze medewerkers te waarborgen.
 • Betaal indien mogelijk online via de betaallink en anders zoveel mogelijk met pin/contactloos.
 • Wij verkopen afval- en wasmuntjes in de receptie, betaalt u alstublieft zoveel mogelijk met pin/contactloos. Wij desinfecteren de munten na elk gebruik.
 • Eventuele post kunt u op de reguliere manier ophalen, was uw handen voor u naar de receptie komt en nadat u hier bent geweest.
 • Bezoek de receptie alleen wanneer dit echt nodig is om zo drukte bij de receptie te voorkomen.

In- en uitchecken

Wij hebben graag even persoonlijk contact met u bij het inchecken zodat wij eventuele vragen direct kunnen beantwoorden en u tijdens uw verblijf maar eenmaal de receptie hoeft te bezoeken. Op advies van de Rijksoverheid vragen wij u bij het inchecken een formulier te ondertekenen waarin u verklaart de huidige coronamaatregelen en -richtlijnen in acht te nemen tijdens uw verblijf.

Bij het uitchecken zien wij u graag nog even in onze receptie om te horen hoe u uw verblijf ervaren heeft. Houd bij het bezoeken van de receptie rekening met de 1,5 meter afstand en de hierboven genoemde punten.

Hygiëne

Onze vakantiewoningen, receptieruimte en overige openbare ruimtes op het park worden extra goed schoongemaakt met professionele middelen. Daarnaast worden de zogenoemde “handcontactpunten” zoals lichtknopjes, nachtkastjes en deurklinken grondig gereinigd met professionele middelen en wassen wij al het linnengoed van de vakantiewoningen boven de 60 graden zodat virussen hierop niet kunnen overleven.

Speeltuinen

Onze buiten speeltuinen zijn geopend, wij verzoeken u hier zelf verstandig mee om te gaan; als het te druk wordt, zoek dan een ander plekje om met uw kinderen te spelen. Wij vragen ouders om, op afstand, toezicht te houden op hun kinderen. Is uw kind ziek, dan mag hij/zij helaas niet naar de speeltuin. Vanaf dinsdag 15 december zijn alle binnenspeeltuinen op onze vakantieparken gesloten.

Personeel

De gezondheid van u en ons personeel heeft voor ons de hoogste prioriteit. Onze medewerkers zullen er alles aan doen om de gezondheid van onze gasten te beschermen. Wij hebben dan ook strikte regels voor onze medewerkers. 

 • Wanneer een medewerker van TopParken klachten heeft blijft deze thuis totdat de klachten over zijn. 
 • Wanneer een medewerker in afwachting is van een corona-test blijft deze thuis. 
 • Wanneer een medewerker in contact is geweest met een iemand die positief getest is blijft deze thuis en laat hij/zij zich testen.
 • Wanneer een medewerker positief getest is blijft hij/zij uiteraard thuis, ook overige medewerkers welke contact met hem/haar hebben gehad blijven thuis.

Dagjes uit

Normaal gesproken stimuleren wij onze gasten om eropuit te gaan, Nederland te ontdekken en de lokale ondernemer te steunen. In deze tijden stimuleren wij u om dagjes uit zoveel mogelijk te beperken. Blijf samen met uw reisgezelschap mogelijk in- en rondom het vakantiehuis, laat eten bezorgen en maak prachtige wandel- en fietstochten in de directe omgeving van het park. Gaat u toch op pad? Bereid u dan goed voor, vermijd drukke momenten, reserveer en tijdvak en neem een mondkapje mee.

Entertainment / Animatie

Alle entertainment / animatie activiteiten op onze vakantieparken zijn afgelast.