TopParken
Hanzesteden Nederland

Hanzesteden Nederland

  • Historische Hanzesteden
  • Verspreid door Nederland
  • Overnachten bij TopParken

Hanzesteden in Nederland

Ontdek het échte Nederland in onze bijzondere Hanzesteden. In de middeleeuwen, toen Amsterdam en Rotterdam nog kleine dorpjes waren, ontpopten de machtige Hanzesteden zich tot de belangrijkste handelssteden van het land. De overeenkomst? De Nederlandse Hanzesteden liggen aan het water (want: belangrijk voor de handel!). De welvaart en rijkdom die zij destijds genoten is vandaag de dag terug te zien in hun duizenden monumenten, authentieke architectuur, imposante bouwwerken en indrukwekkende stadsmuren. Elke Hanzestad in Nederland is uniek op haar eigen manier.

Reis met ons mee langs zes Nederlandse Hanzesteden, gelegen vlak bij de vakantieparken van TopParken ⬇️

📍 Hanzestad Deventer

Hanzestad Deventer
 

Wie evenementen zegt, zegt Deventer. Het Dickens Festijn en de grootste boekenmarkt van Europa maken Hanzestad Deventer bruisend. Deze Hanzestad aan de IJssel is hip en historisch tegelijk. Proef de Deventer Koek, bezoek een museum of bewonder de vele monumentale panden.

Overnachten bij Hanzestad Deventer:
✦ Recreatiepark Beekbergen in Beekbergen
✦ Op 26 km afstand van Deventer

📍 Hanzestad Elburg

Hanzestad Elburg
 

Ontdek Hanzestad Elburg: een oude vissersstad vlak bij het Veluwemeer. Via de imposante stadspoort loopt u zo de Nederlandse Hanzestad in. De straten lopen kaarsrecht en vanaf boven is Elburg bijna vierkant, dus verdwalen is onmogelijk. Verken Elburg tijdens een bijzondere stadswandeling.

Overnachten bij Hanzestad Elburg:
✦ Resort Veluwe in Garderen
✦ Op 31 km afstand van Elburg

📍 Hanzestad Doesburg

Hanzestad Doesburg
 

Doesburg is dé stad voor levensgenieters en staat sinds de Hanzetijd ook wel bekend als de mosterdstad. Vandaag de dag is de ambachtelijke mosterdfabriek nog steeds in bedrijf. Proef dan ook zeker de beroemde Doesburgse mosterd. En struin natuurlijk door de middeleeuwse straatjes.

Overnachten bij Hanzestad Doesburg:
✦ Recreatiepark Beekbergen in Beekbergen
✦ Op 30 km afstand van Doesburg

📍 Hanzestad Roermond

Hanzestad Roermond
 

Deze oude handelsstad bevindt zich aan de Maas en staat vooral bekend om haar laken. Inmiddels heeft de Limburgse Hanzestad naast een rijke historie en cultuur ook hippe winkelmogelijkheden. Wat dacht u van Designer Outlet Roermond? Proef en ervaar de bourgondische levensstijl in deze Hanzestad.

Overnachten bij Hanzestad Roermond:
✦ Résidence Valkenburg in Schin op Geul
✦ Op 52 km afstand van Roermond

📍 Hanzestad Zutphen

Hanzestad Zutphen
 

Shop till you drop in deze Nederlandse Hanzestad! Zutphen is een stad met een uniek winkelaanbod. Sinds de middeleeuwen staat Hanzestad Zutphen dan ook bekend als eigenzinnig. Ook staat het bekend als Torenstad: de hoge torens vormen samen een bijzondere skyline van de stad.

Overnachten bij Hanzestad Zutphen:
✦ Recreatiepark Beekbergen in Beekbergen
✦ Op 21 km afstand van Zutphen

📍 Hanzestad Arnhem 

Hanzestad Arnhem
 

Arnhem: een van de veelzijdigste Hanzesteden van Nederland. Van magische kastelen en musea tot hippe winkels en trendy horecazaken. De eeuwenoude Hanzestad kent een rijke geschiedenis, waar vooral de Slag om Arnhem de meeste mensen bij blijft. Duik in de geschiedenis van Hanzestad Arnhem!

Overnachten bij Hanzestad Arnhem:
✦ Recreatiepark de Wielerbaan ✦ 16 km afstand
✦ Recreatiepark Beekbergen ✦ 22 km afstand
✦ Bospark Ede ✦ 23 km afstand
✦ Recreatiepark 't Gelloo ✦ 23 km afstand
✦ Landgoed de Scheleberg ✦ 24 km afstand

Overnachten bij TopParken

Welke van deze authentieke Hanzesteden in Nederland bezoekt u? Eén ding is zeker: welke stad u ook kiest, bij TopParken overnacht u op comfortabele wijze nabij een Hanzestad. Wij deden u enkele suggesties van parken die in de buurt van Nederlandse Hanzesteden liggen, maar uiteraard zijn er nog véél meer parken en ook nog véél meer Hanzesteden. De keuze ligt bij u! Onze parken bevinden zich midden in de natuur en beschikken over topfaciliteiten zoals een zwembad, restaurant, fietsverhuur en natuurlijk wifi. U verblijft bij ons in een stijlvol ingericht en luxe vakantiehuis voor maximaal 14 personen.

Duik in de geschiedenis en leer ons land écht kennen door de Hanzesteden van Nederland te bezoeken.

Swipe en ontdek meer van TopParken ↔️

Scroll en ontdek meer van TopParken ↔️

 

Lees onze blog over Hanzejaar 2023 ⤵