TopParken
Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Alles over de Utrechtse Heuvelrug

 • Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug
 • Kastelen en landgoederen
 • Wandel- en fietsparadijs
 • Koninklijke paleizen

Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug 🌳 

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, gelegen in de provincie Utrecht, is een ware schat voor natuurliefhebbers en avonturiers. Dit uitgestrekte natuurgebied omvat een divers landschap van heuvels, bossen en uitgestrekte velden, wat voor vele het de ideale bestemming maakt voor een ontspannend dagje weg of zelf een korte vakantie. Of je nu op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, rustige momenten in de natuur, of culturele bezienswaardigheden, de Utrechtse Heuvelrug biedt voor ieder wat wils.

 

Informatie over de Utrechtste Heuvelrug

De Utrechtse Heuvelrug is een langgerekte heuvelrug en natuurgebied in Nederland, gelegen in de provincie Utrecht en delen van Gelderland. Het gebied strekt zich uit over ongeveer 50 kilometer en is gevormd tijdens de laatste ijstijd. De Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn gevarieerde landschap, dat bestaat uit uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en glooiende heuvels. Achter de poorten van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug herbergt een rijke biodiversiteit met diverse planten- en diersoorten, waaronder edelherten, dassen, vossen en vele vogelsoorten. Naast zijn natuurlijke schoonheid en ecologische waarde, heeft de Utrechtse Heuvelrug ook culturele en historische betekenis, met historische landgoederen, kastelen en archeologische vindplaatsen die teruggaan tot de prehistorie.

Tips om te doen op de Utrechtse Heuvelrug

Voor degenen die de Utrechtse Heuvelrug bezoeken, zijn er talloze activiteiten om van te genieten. Van wandelen en fietsen door het nationale park tot het verkennen van het idyllische Lage Vuursche, er is geen tekort aan mogelijkheden om van de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van de regio te genieten. Als u er toch bent, breng dan een bezoek aan Paleis Soestdijk, het Nationaal Militair Museum of het toeristische dorpje Lage Vuursche.

 
  Wandelen
  Fietsen
  Paardrijden
  Vogels spotten
 

Een weekendje Utrechtse Heuvelrug

Haal het optimale uit uw bezoek aan de Utrechtse Heuvelrug door een weekendje te overnachten. Een hotelkamer is leuk, maar als u écht een weekend wil genieten van de schilderachtige heidevelden en bossen is een vakantiehuis midden in de natuur veel leuker! Schuif de pui van uw vakantiehuis open en loop direct, via een grote tuin, direct het bos in. Wordt u al enthousiast?

Vakantieparken

Résidence Lage Vuursche, gelegen in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug, is een voorbeeld van een vakantiepark dat een unieke ervaring biedt. Dit nieuwe park, met zijn focus op rust en natuur, biedt een ongeëvenaarde gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de omgeving. Met duurzame vakantiehuisjes en moderne voorzieningen, is dit vakantiepark in Utrecht een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de regio en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.

 
 

Onze vakantiehuizen

Onze vakantiehuizen in dit gebied zijn ontworpen om comfort en luxe te bieden te midden van de natuurlijke pracht van de Utrechtse Heuvelrug. Met de mogelijkheid om privé wellness-faciliteiten te ervaren, zoals een eigen hottub, sauna en buitendouche, kun je genieten van ultieme ontspanning na een dag vol avontuurlijke verkenningen. Met ruimte voor maximaal 6 personen en een prachtige tuin met terras en ligbedden, creëren deze vakantiehuizen de perfecte setting voor een onvergetelijke vakantie-ervaring vlak bij Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug.