TopParken
Fietsvakantie Nederland

Fietsvakantie Nederland

  • Fietsvakantie of fietsweekend
  • Overnachten bij TopParken
  • Fietsverhuur

Fietsvakantie in Nederland

Bij een fietsvakantie of fietsweekend in Nederland denkt u vast aan lange fietstochten, uw bagage mee op de fiets en ergens langs de route overnachten. Een avontuurlijke en bijzondere manier van vakantie vieren! Maar het kan ook comfortabeler: verblijf op een vaste locatie in een vakantiehuis en stippel elke dag een andere tocht uit. Dat laatste is vooral ideaal wanneer u op fietsvakantie met kinderen gaat. Welk type fietsvakantie in Nederland u ook kiest, TopParken biedt altijd een ideale uitvalsbasis. Bij ons verblijft u in een luxe vakantiehuis (voor 2 tot 14 personen) midden in de natuur, met fantastische fietsroutes altijd vlakbij!

Ontdek onze vakantieparken

Populaire regio's voor een fietsvakantie in Nederland ↓

Fietsvakantie in Nederland en overnachten bij TopParken

Onze vakantieparken bevinden zich in maar liefst vijf provincies: genoeg mogelijkheden voor uw fietsweekend of fietsvakantie in Nederland dus! Het fijne is dat onze parken midden in de natuur liggen, waardoor u binnen no time de mooiste fietsroutes ontdekt. En na een avontuurlijke fietstocht? Dan komt u tot rust in de tuin van uw vakantiehuis, trekt u nog een baantje in het buitenzwembad of geniet u van een diner bij het restaurant.

🌳  Fietsvakantie in Gelderland - Gaat u voor een fietsvakantie op de Veluwe of ontdekt u toch liever de Achterhoek tijdens uw fietsvakantie?

🐚  Fietsvakantie in Noord-Holland - Langs het IJsselmeer en Markermeer maakt u prachtige fietstochten.

🌊  Fietsvakantie in Zuid-Holland - De IJssel biedt tal van prachtige fietsroutes langs het water. 

⛰️  Fietsvakantie in Limburg - Dé fietsprovincie bij uitstek. Al fietsend door de glooiende heuvels waant u zich écht even in het buitenland.

🍃  Fietsvakantie in Brabant - Rondom Résidence de Leuvert  bevinden zich diverse fietsroutes, perfect voor een fietsvakantie in Brabant!

Fietsvakantie in Nederland: een paar tips ↓

Fietsvakantie met eigen fiets

Gaat u op fietsvakantie met uw eigen fiets? Dat kan uiteraard! Zorg er dan wel voor dat uw fiets tip top in orde is. U wilt natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Dat geldt ook wanneer u kiest voor een fietsvakantie met uw racefiets. De echte fanatiekeling kan er zelfs voor kiezen om van park naar park te reizen. Eerst twee nachten overnachten op de Veluwe om vervolgens door te fietsen naar de Achterhoek bijvoorbeeld. Heeft u nu geen geschikte fiets voor uw fietsvakantie in Nederland? Geen probleem, want op onze parken verhuren we (elektrische) fietsen, mountainbikes en kinderfietsen. Ook ideaal voor een fietsvakantie met uw kinderen dus!

Fietsvakantie in Nederland - 5 tips:

1️⃣  Bedenk van tevoren uw fietsroute

2️⃣  Regel of huur een goede fiets

3️⃣  Neem voldoende eten en drinken mee

4️⃣  Zorg dat u goed zichtbaar bent (veiligheid!)

5️⃣  Houd rekening met het weer 

 
Boek een fietsvakantie in Nederland
 
Vind uw favoriete vakantiepark
 

Veelgestelde vragen over een fietsvakantie in Nederland:

► Wat is een leuke bestemming voor een fietsvakantie?

Nederland is niet voor niets een fietsland; je vindt er talloze prachtige fietsroutes! Eigenlijk is elke provincie een topbestemming voor een fietsvakantie in Nederland. Maar als we dan toch moeten kiezen springt Limburg er natuurlijk uit! Tijdens je fietsvakantie waan je je echt even in het buitenland wanneer je fietst tussen de glooiende heuvels. Résidence Valkenburg is dan ook dé ideale uitvalsbasis voor deze vakantie.

► Wat zijn de mooiste fietsroutes op de Veluwe voor mijn fietsvakantie?

Op de Veluwe vind je prachtige fietsroutes. Wie weet kom je tijdens je fietsvakantie in Nederland de Big Five wel tegen! Vanaf de Veluwe heb je diverse startpunten. En het mooie van fietsen op de Veluwe? Je volgt gewoon de knooppunten. Deze staan goed aangegeven langs de weg. Volg bijvoorbeeld de fietsroute rond Radio Kootwijk; een natuurlijke fietsroute langs prachtige dorpjes.

► Kan ik op fietsvakantie met mijn kinderen?

Dat kan zeker! Tijdens je fietsvakantie in Nederland met kinderen is het ideaal wanneer je overnacht in een vakantiehuis en vanuit daar prachtige fietsroutes volgt. Vanaf onze kindvriendelijke parken kun je diverse fietsroutes volgen op de Veluwe. En na je fietsroute plons je lekker in het zwembad en spelen je (klein)kinderen met het animatieteam. Ideaal dus voor een fietsvakantie met kinderen!


Algemene voorwaarden | Privacy policy | Disclaimer

Green Key Logo  TicketsPlus logo  Zoover Award LogoLogo Google ReviewsKWF Zakenvriend