TopParken
Vakantiewoning kopen in Nederland

Vakantiewoning kopen in Nederland?

 • Voor eigen gebruik of met rendement
 • Vakantieparken door heel Nederland
 • Ruim 40 jaar ervaring in de recreatiebranche

Een vakantiehuis kopen in Nederland?

Bent u zich aan het oriënteren of het kopen van een vakantiewoning op een vakantiepark in Nederland interessant voor u is? Een (duurzame) vakantiewoning aan het water, met eigen kavel, wellness, zwembad of aanlegsteiger, waar u kunt genieten van vakantie en waar u een interessant netto rendement over kunt behalen? Bekijk de mogelijkheden op een van de vakantieparken van TopParken Verkoop, al ruim 40 jaar dé vakantiehuis makelaar specialist op het gebied van de verhuur en verkoop van vakantiehuizen en de exploitatie van vakantieparken.

 

Of vraag eerst onze brochure aan

 
 

Vakantiehuis kopen bij TopParken

Op de vakantieparken van TopParken in Nederland zijn een groot aanbod vakantiehuizen en villa's te koop. Alle vakantiehuizen zijn gelegen op grote ruime kavels midden in de natuur. Wanneer u een vakantiewoning koopt kunt u er voor kiezen om de woning inclusief eigen kavel te kopen of de kavel te huren. Wilt u de aankoop van uw vakantiewoning nog specialer maken? Kies dan voor een huisje met extra luxe ⤵️
 

✔️ Sauna in de tuin.
✔️ Aanlegsteiger / eigen bootje (beperkt aanbod).
✔️ Buiten of buitenhaard.
✔️ Privézwembad (beperkt aanbod).
✔️ Buitendouche.
✔️ Berging in de tuin.

 

De mogelijkheden:

 
  Vakantiehuis kopen voor eigen gebruik

  Gaat u graag op vakantie in Nederland? Dan is het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik een ideale oplossing. Zo kunt u op vakantie gaan wanneer het u uitkomt en wanneer u daar aan toe bent. Geniet het hele jaar door van alle faciliteiten en ontdek steeds nieuwe fiets- en wandelroutes in de omgeving.

  Vakantiehuis kopen voor verhuur

  Dankzij de toenemende vraag naar binnenlandse vakanties is het steeds interessanter om een vakantiewoning te kopen voor de verhuur. Onze professionele verhuurorganisatie neemt u alle zorg uit handen, zodat u in alle rust en zonder zorgen kunt genieten van uw investering in een vakantiehuis.

  Combinatie van eigen gebruik en verhuur

  Wanneer u een vakantiehuis koopt met een combinatie van eigen gebruik en verhuur bepaalt u zelf wanneer u de vakantiewoning gebruikt en wanneer deze beschikbaar is voor verhuur. Op deze manier geniet u van een vakantie wanneer u maar wilt én profiteert u van een interessant rendementspercentage.

 

Tweedehands vakantiewoning kopen

Wellicht is de koop van een tweedehands vakantiewoning een interessante optie voor u. In nauwe samenwerking met Continental Rekreatie biedt TopParken goed onderhouden en comfortabele tweedehands chalets aan. Goed om te weten; de tweedehands vakantiewoningen op eigen kavel of huurkavel zijn beschikbaar voor eigen gebruik, als interessante investering of een combinatie van beide.

▶ Waarom een vakantiehuis kopen bij TopParken?

 • Jarenlange ervaring > Meer dan 40 jaar ervaring in de recreatiebranche.
 • Vakantieparken door heel Nederland > Keuze uit een groot aanbod op natuurrijke toplocaties.
 • Flexibel > U bepaalt zelf of u de woning zelf gebruikt en/of verhuurt.
 • Zorgeloos investeren > Wij verzorgen het volledige verhuurproces.
 

Geïnteresseerd in het kopen van een vakantiewoning?

Wilt u een vakantiewoning kopen in Nederland? Bekijk dan ons ruime aanbod aan vakantiewoningen op onze vakantieparken. U vindt de parken verspreid door heel Nederland, zo is er altijd een vakantiepark in de omgeving die u aanspreekt. Kies hieronder de provincie/omgeving die het beste bij u past & bekijk het overzicht van vakantieparken. Meer weten? Neem contact met ons op of vraag onze verkoopbrochure aan.

 
 
 

Maak kennis met TopParken

 

Wat mensen ons vroegen ⤵

▶Wat kost een vakantiewoning?

Een vakantiewoning is vaak al te koop voor minder dan € 100.000. Hier komen echter nog kosten bij voor het huren of kopen van de kavel waar de vakantiewoning op staat, de aansluitkosten en de eventuele inventaris en tuinaanleg.

▶​ Wat zijn de voordelen van het kopen van een vakantiewoning?

De voordelen van het kopen van een vakantiehuis in Nederland zijn per type koper verschillend. Een voordeel bij het kopen van een vakantiewoning voor eigen gebruik is dat u het vakantiehuis zelf kunt inrichten. Wanneer u een vakantiehuis koopt voor verhuur wordt alles voor u geregeld, van de verhuur tot aan de schoonmaak.

▶​ Waar moet ik op letten bij aankoop van een vakantiehuis in Nederland?

Allereerst is het belangrijk om het volgende voor uzelf duidelijk te hebben. “Waarom wil ik een vakantiewoning kopen, wat is het doel ervan?” Wanneer u voor uzelf een duidelijk doel heeft voor het vakantiehuis is het belangrijk om op onder andere op de volgende punten te letten: wat is mijn budget, in welke omgeving wil ik een vakantiehuis kopen en hoe wil ik de vakantiewoning gaan gebruiken?

▶​ Wat is de beste omgeving om een vakantiewoning te kopen?

Wanneer u een vakantiewoning koopt voor verhuur is het belangrijk dat de omgeving interessant is qua toerisme, zoals de Veluwe of Zuid-Limburg. De omgeving waarin een vakantiehuis ligt is voor vakantiegangers de belangrijkste reden om een vakantie te boeken. Wanneer u een vakantiewoning koopt voor eigen gebruik is het belangrijk dat de omgeving aansluit bij uw wensen en eisen.

▶​ Op welke vakantieparken van TopParken zijn recreatiewoningen te koop?

Op alle vakantieparken van TopParken heeft u de mogelijkheid om een vakantiewoning te kopen. Elk vakantiepark is verschillend en heeft zijn eigen type vakantiehuizen. Op alle vakantieparken is het mogelijk een vakantiewoning te kopen voor eigen gebruik of voor verhuur.

▶ Koop je alleen de vakantiewoning of ook de grond?

Bij TopParken kunt u een vakantiewoning kopen inclusief de grond. Zo wordt u dus niet alleen eigenaar van de vakantiewoning maar ook van de grond waar de vakantiewoning op staat. Uiteraard is het niet verplicht om de grond te kopen, het is op ook mogelijk om de grond te huren of in erfpacht te verkrijgen.

▶​ Moet ik het vakantiehuis verplicht verhuren?

Nee, uiteraard hoeft u het vakantiehuis niet verplicht te verhuren. U bepaalt zelf of u de vakantiewoning het hele jaar door verhuurt, deze gedeeltelijk verhuurt of zelfs helemaal niet verhuurt. Dit is helemaal aan u.

▶Hoe werkt het verhuren van een vakantiewoning?

Bij TopParken is het mogelijk om uw vakantiewoning gedeeltelijk of het hele jaar door te laten verhuren. Uiteraard kunt u zelf (online) aangeven wanneer u de woning vrijgeeft voor verhuur en wanneer u de woning zelf wilt gebruiken. TopParken heeft een eigen verhuurafdeling die het gehele proces voor u uit handen neemt.

▶Hoeveel dagen per jaar mag je in een recreatiewoning verblijven?

U mag als eigenaar van een recreatiewoning het gehele jaar door recreëren op onze vakantieparken. Echter kunt u zich niet inschrijven bij de gemeente, het is namelijk niet toegestaan om de vakantiewoning te zien als hoofdverblijf. Dit heeft te maken met het feit dat al onze vakantieparken bij de gemeente geregistreerd staan als recreatiebestemming en niet als woonbestemming.

 
AFM Banner TopParken Verkoop