TopParken
De 10 leukste gezinsuitjes op de Veluwe

De 10 leukste gezinsuitjes op de Veluwe

Gezinsuitjes op de Veluwe

Een vakantie naar de Veluwe met kinderen is wat ons betreft een heel goed plan. Niet alleen is de natuur hier prachtig, er zijn ook heel veel dingen die u kunt zien en doen met het gezin. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoekje aan een attractiepark, een uitstapje naar een museum of een ritje in een oude stoomtrein? Wij inspireren u graag en vertellen in deze blog alles over de 10 leukste gezinsuitjes op de Veluwe

Uittip 1 - Maak een ritje in een oude stoomtrein

Reizen met de trein is iets wat veel kinderen geweldig vinden. En tijdens uw vakantie op de Veluwe kunt u een wel heel bijzondere treinrit maken met het gezin. Stap in Apeldoorn op de trein en tour door het Veluwse landschap naar Dieren. Onderweg stopt u onder andere in Beekbergen en Eerbeek en tourt u rond in een echte stoomtrein. Dit gezinsuitje wordt verzorgd door de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, die een aantal historische stoomlocomotieven bezit. Bent u er klaar voor?

Uittip 2 - Klimmen en klauteren in Klimbos Garderen

Heeft u zin in een actief gezinsuitje op de Veluwe? Dan is een bezoek aan Klimbos Garderen een goed idee. Bereid de kids voor op een dagje klimmen en klauteren en leg bijzondere parcoursen af. Wat dacht u van tokkelen of een parcours op 25 meter hoogte? Extra fijn is dat Klimbos Garderen nooit ver weg ligt van uw vakantiepark. Resort Veluwe ligt zelfs letterlijk tegenover het klimbos. Natuurlijk kunt u ook voor onze andere parken gaan in Ede, Wageningen, Lunteren of Beekbergen.

Uittip 3 - Aapjes kijken bij de Apenheul

Bent u al eens met de kinderen naar de Apenheul geweest? Dan weet u dat dit een gezinsuitje is waar u punten mee scoort. Een dag “aapjes kijken” is een activiteit die eigenlijk ieder gezin eens gedaan moet hebben. Bewonder loslopende dieren in het apenbos of ga met het hele gezin naar een show en kijk hoe de gorilla’s gevoerd worden. Een bijzonder gezicht!

Uittip 4 - Een themawandeling met de kleintjes

Zijn u en uw partner dol op wandelen? Dan is het wel zo fijn om ook tijdens de vakantie een wandeling te kunnen maken. De Veluwe leent zich hier uitstekend voor. Volg bijvoorbeeld het kabouterpad in Hoenderloo en een stuk wandelen wordt ook voor de kids een feestje. Kleed ze aan in stijl met een puntmuts en laarzen en ga met het hele gezin op pad in de natuur. Onderweg voeren jullie allerlei opdrachten uit die het volgen van het kabouterpad extra leuk maken. 

Uittip 5 - Sensatie opzoeken bij Julianatoren

Wanneer we het hebben over de leukste gezinsuitjes op de Veluwe dan mag Julianatoren niet ontbreken. Dit is hét attractiepark van de regio waar u genoeg vermaak vindt voor het hele gezin. Van een ritje in het reuzenrad tot aan uitdagende achtbanen: hier raakt u niet snel uitgekeken. Stap in een botsauto in de vorm van Jut de muis of ontmoet mascottes Jut en Julia wanneer ze een rondje lopen over het park. Enthousiast? Stap vanuit uw chalet op de Veluwe in de auto en rijd naar Apeldoorn.

Uittip 6 - Op pad op het vakantiepark of de camping

Een leuk gezinsuitje op de Veluwe combineert u natuurlijk met een overnachting op een van de vakantieparken op de Veluwe óf campings op de Veluwe. Zo kunt u in een aantal dagen verschillende gezinsuitjes ondernemen. Kiest u voor een van de parken van TopParken? Blijf dan ook zeker een dagje op het park voor een middagje zwemmen of rondrazen in de speeltuin. Extra leuk: doe mee met de activiteiten van mascotte Toppe Bob. Deze grote kindervriend brengt een lach op het gezicht van ieder kind.

Uittip 7 - Interactief bezig zijn in het Watermuseum

Het is altijd leuk om de kinderen spelenderwijs iets bij te kunnen leren. In het Watermuseum in Arnhem kan dit! Hier kunnen de kids proefjes doen of zelf hun eigen tandpasta maken. Zoals de naam al aangeeft, hebben alle dingen die u hier kunt doen te maken met water. Naast de standaard proefjes en activiteiten zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen. Ook erg leuk voor tieners

Uittip 8 - Fruit plukken in Wageningen

Kinderen voldoende fruit laten eten wordt een makkie na een bezoek aan de Pluktuin in Wageningen. Tijdens dit gezinsuitje plukken de kinderen hun eigen fruit. U kunt zelf natuurlijk ook met een mandje door de tuinen wandelen. Pluk de meest verse aardbeien, bramen en bessen en neem deze vervolgens mee naar uw accommodatie of kampeerplaats op een van de TopParken op de Veluwe. Extra leuk is om op het park een lekker toetje met elkaar te bereiden met het verse fruit. 

Uittip 9 - Pannenkoeken eten in het bos

Denkt u aan de Veluwe? Grote kans dat u dan al snel denkt aan natuur en bossen. Wandelen door de bossen is natuurlijk heerlijk, maar voor de kinderen niet altijd een favoriete activiteit. Combineer een uitstapje door de bossen daarom eens met een bezoek aan het pannenkoekenhuis Het Uilenbos in Lunteren. Hier kunnen de kids naast heerlijke pannenkoeken eten, ook knuffelen met de dieren op de kinderboerderij of spelen in de speeltuin.

Uittip 10 - Dieren spotten bij Burgers' Zoo

Tot slot is het bezoeken van Burgers' Zoo een aanrader. Deze dierentuin is niet voor niets razend populair. Dieren zijn en blijven favoriet bij de kinderen en dus worden ze zeker enthousiast wanneer ze een chimpansee of olifant spotten in de dierentuin. Tijdens een dagje in Burgers' Zoo wandelt u van de ene leefomgeving naar de andere. Zo is er een deel met dieren uit de oceaan en staat u even later alweer oog in oog met dieren die leven in de woestijn. 

En bent u al enthousiast over de gezinsuitjes op de Veluwe?

Zoek dan een leuke bestemming uit voor uw vakantie op de Veluwe en ga op pad! Vanaf onze TopParken zijn alle uitjes gemakkelijk en snel te bereiken. Kunt u niet kiezen tussen alle leuke uitjes? Combineer dan meerdere uitjes en beleef een topvakantie bij TopParken!

 

Bekijk ook onze andere blogs: