TopParken
vakantie eigen land

Ons reisgedrag in 2023 in kaart gebracht

Ons reisgedrag in 2023 in kaart gebracht

Het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat stijgt weer licht in 2023. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) heeft bekendgemaakt dat het toerisme in Nederland weer bijna op hetzelfde niveau zit als vóór corona. Uit de Internationale Vakantie Monitor, waarin mensen uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten werden ondervraagd, bleek dat gemiddeld 80% van de ondervraagden de intentie heeft om in 2023 op vakantie te gaan. Meer dan een kwart van de ondervraagde Nederlanders is van plan om op vakantie te gaan in eigen land.

tulpen

Favoriete vakanties van Nederlanders

Ook in 2023 stijgt het aantal Nederlanders dat in eigen land op vakantie gaat. Dit jaar is het aantal gestegen met 13% ten opzichte van 2019, dit was vorig jaar nog 11%. In 2023 is de strandvakantie het meest populair bij de ondervraagde doelgroep. Hierna volgt de vakantie met vrienden/familie en de natuurvakantie. Een rondreis staat alleen in de top 5 vakanties bij Nederlanders en Duitsers. Ongeveer de helft van de ondervraagden (gemiddeld 49%) is het eens met de stelling 'Ik vind het belangrijk om rekening te houden met het milieu bij het boeken van mijn vakantie'. Factoren die hierbij meespelen zijn bijvoorbeeld het vervoersmiddel, de bestemming en de accommodatie waarin men verblijft.

Populaire bestemmingen in eigen land

Nederlanders die hun eerstvolgende vakantie in Nederland willen doorbrengen, hebben met name de intentie om naar Gelderland of Limburg te gaan (beide 15%). Maar ook Noord-Holland is een populaire bestemming met 13%. De gemiddelde Nederlander gaat 8 tot 14 nachten weg voor hun eerstvolgende vakantie. Factoren die het meest van belang zijn bij het kiezen van een vakantiebestemming voor Nederlanders zijn flexibele annuleringsvoorwaarden, een verblijf op een rustige plek en de stijgende prijzen door de inflatie.

Een vakantie in Nederland bij TopParken

Een vakantie in eigen land is zeer aantrekkelijk doordat u geld bespaart op dure vliegtickets en u in een rustige omgeving verblijft zonder dat u stress ervaart van drukte op vliegvelden. Zo bent u op een ontspannen vakantie met alle gemakken van thuis. Bij TopParken vindt u de mooiste vakantieparken op de meest unieke locaties in Nederland. Onze parken zijn te vinden in Gelderland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Limburg en Noord-Brabant. Boekt u via de website van TopParken? Dan profiteert u van de laagste prijsgarantie! Of u nu in het bos wilt verblijven of aan het water; bij ons vindt u altijd een verblijf dat bij uw wensen aansluit.

 
 

Lees ook onze andere interessante blogs: