TopParken
Mountainbikeroutes Veluwe

Trek eropuit: 8 uitdagende mountainbikeroutes op de Veluwe

Mountainbikeroutes op de Veluwe

Wie binnen Nederland op zoek is naar een mooi stuk natuur, komt al snel bij de Veluwe uit. Een van de meest groene gebieden in Nederland dat zich uitstekend leent voor een dag mountainbiken. Dankzij de hoogteverschillen op de Veluwe raken fanatieke buitensporters niet uitgepraat over een prachtige mountainbiketocht. Heerlijk om te doen voor een dagje inspanning, maar ook prima te combineren met een vakantie op de Veluwe. Zelf ervaren hoe goed de Veluwe zich leent voor een mountainbiketocht? Dan is het tijd om eropuit te trekken met onderstaande mountainbikeroutes op de Veluwe.  

Mountainbiken Veluwe

Route 1 - Mountainbikeroute Veluwezoom

Bent u een echte avonturier en draait u uw hand niet om voor een pittige tocht van 45 kilometer lang? Dan is de mountainbikeroute Nationaal Park Veluwezoom meer dan geschikt. Deze route laat zich het beste omschrijven als uitdagend en vol afwisseling. De route mag zich met recht rekenen tot een van de mooiste binnen Nederland. U mountainbiket hier namelijk door een gevarieerd landschap vol zandverstuivingen, glooiende heuvels en velden vol heide. Nog nooit ervoer u de stilte in combinatie met prachtige natuurlijke aangezichten zo intens als tijdens deze route. 

Route 2 - Mountainbikeroute Zuid-Veluwe

Het Zuid-Veluwse landschap blijft u verbazen! Geen wonder dat menig mountainbikeliefhebber er in deze omgeving maar al te graag op uit trekt. U fietst hier door alle schitterende bosgebieden die Ede rijk is. Met bijna 2.500 hectare aan bos bent u hier verzekerd van een optimale natuurbeleving. Als kers op de taart wordt u getrakteerd op een prachtig uitzicht op De Ginkelse Hei, het middelpunt van de tocht. Laat u verrassen door alles wat u tegenkomt onderweg. Met een beetje geluk spot u ook nog wilde dieren. 

Mountainbikeroutes Veluwe

Route 3 - Mountainbikeroute Kroondomeinen Nunspeet-Hoog Soeren

Met ruim 62 kilometer op de teller maakt u zich met de mountainbikeroute door Kroondomeinen Nunspeet-Hoog Soeren klaar voor een intensief middagje fietsen. In ruil voor uw inspanning ziet u tijdens deze route niets anders dan afwisselende landschappen die een ware lust zijn voor het oog. Ervaring is op deze route gewenst. Pittige klimmen en steile afdalingen bepalen hier het karakter van de route. Een echte aanrader!

Route 4 - Mountainbikeroute Ermelo

Graag het mooiste van de Veluwe zien? Dan is de mountainbikeroute door Ermelo meer dan geschikt voor u. Ermelosche Heide, het Speulder en Sprielderbos: het is slechts een greep uit al het moois dat u op deze route zult gaan tegenkomen. Geen enkel stuk op deze route is hetzelfde, waardoor het alles behalve saai is. Na de tocht van 25 kilometer kunt u heerlijk uitblazen en nagenieten van alles dat u onderweg hebt bewonderd. 

MTB routes Veluwe

Route 5 - Mountainbikeroute Zandenwoud

Wil u mountainbiken in de omgeving van Beekbergen? Dan is de route Zandenwoud de uitgelezen optie. De tocht leidt u langs alle bijzondere plekken bij Apeldoorn en laat u kennis maken met het typische karakter van de Veluwe: bos, heide en diverse soorten dieren die het decor bepalen van de route. In ruim 50 kilometer fietst u door het hart van de Veluwe. Kortom: een echte aanrader voor wie ultiem geniet van natuurrijke panorama’s. 

Route 6 - Mountainbikeroute Oosterbeek

Van een route door het midden van de Veluwe naar een stevige fietstocht over het Zuid-Westen van de Veluwe: de mountainbikeroute in Oosterbeek is er een die echte fietsfanaten zal kunnen bekoren. Een goede conditie is wel gewenst, want naast de hoogteverschillen fietst u ook over een paar zandwegen. Geniet ondertussen van het uitzicht over weilanden en bossen en bewonder onderweg schitterende landgoederen als Mariëndaal en Warnsborn

Mountainbike Veluwe

Route 7 - Mountainbikeroute Lunteren

Een van de mooiste mountainbikeroutes op de Veluwe is toch echt wel de mountainbikeroute in Lunteren. Afwisseling is het woord dat dit parcours kenmerkt. Tijdens het veelzijdige parcours fietst u dwars door bosgebied De Roekel. Ook het Edese Bos, het Luntersche Buurtbosch en de Goudsberg vinkt u allemaal af. Van kronkelige paden tot lange, rechte stukken: eenzijdig is uw fietsavontuur in Lunteren beslist niet. Tel daar de beklimmingen en afdalingen bij op en de ervaring is compleet.

Route 8 - Mountainbikeroute Otterlo

Bent u een ongeoefende mountainbiker, maar vindt u het wel leuk om de Veluwe van haar beste kant te leren kennen? Stap dan op de fiets en probeer de nieuwe route door Otterlo. Hier beleeft u 18 kilometer aan fietsplezier en wordt u op sommige stukken flink uitgedaagd. Steile stukken, rechte paden en pittige afdalingen: hier komt u het allemaal tegen. Een geschikte route voor jong en oud!  

MTB routes Veluwe

De parken van TopParken als uitvalsbasis

Na een heerlijke dag mountainbiken op de Veluwe uitgeteld neerstrijken bij een van de vakantieparken op de Veluwe, klinkt dat niet als muziek in uw oren? Gelukkig kunt u het beste van beiden combineren op de parken van TopParken. Niet alleen vormen alle parken een geschikt startpunt voor een van de geliefde MTB-routes op de Veluwe, ook ontbreekt het u hier aan niets. Zo verblijft u hier in vrijstaande vakantiehuizen met veel rust en ruimte. Als u nog niet ontspannen genoeg bent geraakt van het mountainbiken op de Veluwe wordt u het hier wel! In combinatie met de uitstekende parkfaciliteiten en de prachtige ligging van de parken kunt u hier met volle teugen genieten. Laat die heerlijke vakantie maar beginnen! 

Krijgt u ook al zin om in een chalet op de Veluwe te verblijven? Of vertoeft u liever in een volledig ingerichte bungalow op de Veluwe? Bij TopParken bent u van harte welkom om een ontspannen vakantie vol mountainbikeplezier te beleven. Waar wacht u nog op?

 

Lees ook onze andere blogs: