TopParken
Second City Nederland

Trend in 2020: Nederlandse reizigers kiezen voor de Second City

Second City bestemmingen in Nederland

Heeft u al eens gehoord van Second City Travel? Grote kans dat dit begrip niet direct een belletje doet rinkelen. Maar uit onderzoek van Booking.com blijkt dat dit een belangrijke trend is in 2020. Kortweg betekent Second City Travel het ontdekken van minder bekende bestemmingen. Het doel? Overtoerisme tegengaan en het milieu beschermen. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders overtoerisme wil tegengaan. Sterker nog, 51% is zelfs bereid om op vakantie te gaan naar een andere bestemming dan zij in gedachten hadden wanneer dit beter is voor het milieu. Wij vertellen u in dit blog over vijf Second City bestemmingen in Nederland

Vakantieparken Nederland

Second City 1 - Doesburg

Bent u dol op cultuur en oude stadjes? Dan is Doesburg een absolute aanrader. Met ruim 150 monumenten en verschillende musea raakt u in deze hanzestad niet snel uitgekeken. De Martinikerk is wat ons betreft de nummer één bezienswaardigheid van de stad. Deze kerk is een Romaans bouwwerk en dat is nog terug te zien in de kerkvloer. Breng daarnaast zeker een bezoek aan de Mosterdfabriek. Hier wordt al sinds 1457 mosterd gemaakt. Tijdens een bezoekje aan de fabriek kunt u met eigen ogen zien hoe deze lokale specialiteit tot stand komt. De inwoners van Doesburg maken hier overigens de beste mosterdsoep ooit. Proeven? De mosterdsoep staat bij bijna elk restaurant op de menukaart. 

Overnachten in de buurt van Doesburg kan in een vakantiewoning in Beekbergen. Hier vindt u Recreatiepark Beekbergen dat op slechts 25 kilometer afstand ligt van de hanzestad. Dit park ligt in de natuur en is een ideale plek om tot rust te komen na een dagje cultuur snuiven. 

 
Vakantiewoning Beekbergen

Second City 2 - Hoorn

Bent u op zoek naar een Second City die een geschikte vervanger is voor Amsterdam? Dan is Hoorn een goede optie. Hier wandelt u langs de grachten met herenhuizen, maar dan zonder massa’s toeristen. Hoorn is, samen met Enkhuizen, de plek waar de VOC is ontstaan. Sporen daarvan zijn dan ook nog steeds zichtbaar. Drink bijvoorbeeld een kopje koffie in het Schippershuis aan de haven. Bezoekt u Hoorn met kinderen? Dan is het leuk om in te stappen in de watertaxi. 

Overnacht op Park Westerkogge. Dit vakantiepark bij Hoorn ligt op een steenworp afstand van het IJsselmeer en Markermeer. En het centrum van Hoorn? Dat ligt op slechts 6 kilometer afstand. 

 
Vakantiepark Hoorn

Second City 3 - Gouda

Oud-Hollands genieten in Gouda! Dit is een van de minder bekende steden in Nederland en toch vertegenwoordigt deze stad ons land perfect. Struin door het historische centrum, bewonder het stadhuis en pak een terrasje aan het water of op de Markt. Tijdens een bezoek aan Gouda is er een to do die u absoluut niet mag overslaan: een bezoek brengen aan de kaasmarkt. Deze markt vindt elke donderdag plaats en de echte Goudse kaas wordt hier nog op een klassieke manier verhandeld. U brengt namelijk een bod uit door met uw handen te klappen. Op de kaasmarkt kunt u meer kopen dan enkel en alleen kaas. Hollandse specialiteiten zoals poffertjes en (verse!) stroopwafels zijn ook te koop. Daar maakt u vooral de kids erg blij mee. 

Tip: Parc de IJsselhoeve ligt op nog geen 13 kilometer afstand van hartje Gouda. Komt u vakantie vieren aan de IJssel? 

 
Parc de IJsselhoeve

Second City 4 - Alkmaar

We blijven nog even hangen in de wereld van kaas. Ook Alkmaar staat bekend als een echte kaasstad. Extra bijzonder is dat u in Alkmaar alles te weten kunt komen over deze specialiteit door een bezoek te brengen aan het Nederlands Kaasmuseum. Voor kinderen is er een speciale speurtocht samengesteld. Door middel van spelletjes, films en touchscreens komen zij alles te weten over kaas. 

Een dagje uit naar deze minder bekende stad in Nederland combineert u met een vakantie aan zee. Wij beschikken over een aantal uitstekende alternatieve vakantieparken aan zee. Zo waait u het ene moment uit op het strand en wandelt u het andere moment door het centrum van Alkmaar. Een erg leuke stad met oude tradities om te ontdekken.

 
Recreatiepark de Woudhoeve

Second City 5 - Heerlen

Wanneer u overtoerisme tegen wilt gaan, is een bezoek aan Limburg altijd een goed idee. Met een ligging ver van de randstad zijn hier genoeg Second City bestemmingen om te ontdekken. Onze favoriet is Heerlen. Deze stad heeft historie, maar u geniet ook van moderne invloeden. En dat is precies wat Heerlen zo bijzonder maakt. Wij raden u vooral aan om de streetart in de straten van de stad te bewonderen. Door de hele stad heen zijn kleurrijke werken te bewonderen van bekende en minder bekende artiesten. Met deze streetart route slaat u geen enkel kunstwerk over. 

Kunt u niet wachten om op tour te gaan door Heerlen? Boek dan een huisje op een vakantiepark in Zuid-Limburg. Résidence Valkenburg ligt met 10 kilometer vlak bij de stad. Zo kunt u zelfs fietsend naar Heerlen toe.

 
Vakantiepark Zuid Limburg

En welke minder bekende steden in Nederland wilt u gaan ontdekken? 

Welke stad u ook kiest, u komt altijd terug met unieke vakantieverhalen! Geen verhalen over massatoerisme in Amsterdam of Rotterdam. Nee, u bent vast en zeker een van de eersten die deze leuke Second City bestemmingen in Nederland ontdekt. Bovendien verblijft u bij TopParken altijd vlak bij deze leuke steden! 

 

Bekijk ook onze andere blogs: