1. Nationaal Park De Hoge Veluwe
  2. Pittoresk dorpje Garderen
  3. Klimbos Garderen tegenover het park

Vakantie in Garderen 

Een vakantie in Garderen is een absolute aanrader voor natuurliefhebbers! Het kleine en pittoreske dorpje met zo’n 2.000 inwoners ligt namelijk in het hart van Nederland’s mooiste natuurgebied: de Veluwe! In de nabije omgeving van Resort Veluwe lopen diverse wandel- en fietspaden: zowel aan de voor- als achterkant van het park loopt u zo het bos in! Het vlakbij gelegen Veluwse bos is een van de mooiste en oudste bossen van Nederland. Een waar paradijs voor (roof)vogels, edelherten, dassen en wilde zwijnen. Een absolute must-visit tijdens uw vakantie in Garderen bij Resort Veluwe. Toch is een vakantie in Garderen óók leuk voor cultuursnuivers, actievelingen en rustzoekers. Eigenlijk voor elk type vakantieganger! 

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Garderen

Garderen zelf is een leuk en gezellig dorpje met twee supermarkten, twee slagers, een bakker, een kapsalon en een aantal gezellige restaurants. Voor heerlijk ambachtelijk ijs op de Veluwe kunt u terecht bij De IJstijd. Wilt u graag meer informatie over wat er allemaal te doen is tijdens uw vakantie in Garderen? Loop gerust even binnen bij onze receptie. Wij tippen u graag over de leukste wandel- en fietsroutes en natuurlijk de gaafste uitjes!

Uittip: Klimbos Garderen

Recht tegenover Resort Veluwe ligt Klimbos Garderen, geschikt vanaf 4 jaar. Uitdagende parcoursen vol leuke, spannende en avontuurlijke elementen. Durft u het aan om de hoogte in te gaan?

Uittip: Zwaluwhoeve Hierden

Genieten van wellness midden in de natuur: hoe heerlijk is dat? De sauna’s en baden van Zwaluwhoeve Hierden laten u ontstressen en ontspannen, zodat u volledig opgeladen terugkeert naar uw vakantiehuisje.

Uittip: Schovenhorst Putten

Landgoed Schovenhorst met de Bostoren: een leuk uitje voor het hele gezin! Klim via 235 treden naar boven: het uitzicht is de moeite meer dan waard! U kijkt uit over Amersfoort, de Veluwe en de windmolens in de polder.

Uittip: Fort Vertier

Een leuk uitje voor gezinnen met kinderen tussen de 6 - 9 jaar. Probeer zo snel mogelijk de torens van Fort Vertier te bereiken door de juiste ingang, loopbruggen en paden te kiezen. Op naar de volgende toren!

Uittip: Julianatoren Apeldoorn

Maak de kids blij met een dagje naar dit kinderpretpark in Apeldoorn. Een rondje in de achtbaan, over de kop in de Tollende Muis of griezelen in het Spookslot. Uw kinderen raken niet uitgepraat!

Uittip: Apenheul

Maak op een bijzondere manier kennis met apen en natuur. Wist u dat de helft van de apen loslopen in dit park? Pas maar op, want voor u het weet zit er een aap op uw schouder. Een leuk uitje voor jong en oud!

Uittip: Nationaal Park De Hoge Veluwe

Ruim 40 kilometer aan fietspaden die u zeker moet verkennen tijdens uw vakantie in Garderen. Maar ook een wandeling of een rit met uw paard door dit adembenemende natuurgebied is een aanrader.

Uittip: 't Veluws Zandsculpturenfestijn

Vanaf 1 april is ‘t Veluws Zandsculpturenfestijn geopend. Een spectaculaire tentoonstelling van indrukwekkende zandsculpturen. Het park ligt op 3,5 km afstand van Resort Veluwe en is goed te bezoeken per fiets!