TopParken
Paleis 't Loo

Grande opening Paleis Het Loo

Ondergrondse uitbreiding Paleis Het Loo

Na een vier jaar durende renovatie van het paleis en haar tuinen werd het in april 2022 weer geopend voor publiek. Dit jaar staat in het teken van een grande opening. Tevens staat Apeldoorn in maart ook vijf dagen lang in de schijnwerpers met de eerste editie van het Royal Light Festival dat plaatsvindt tussen de binnenstad en Paleis Het Loo. Resort Veluwe en Recreatiepark Beekbergen zijn gelegen op korte afstand van Paleis Het Loo. Vanuit Resort Veluwe bereikt u Paleis Het Loo na 20 kilometer en vanuit Recreatiepark Beekbergen na 12 kilometer.

 
@Paleis Het Loo

Volledig vernieuwd en hypermodern museum

Waar het paleis na de grondige renovatie nog zoveel mogelijk in haar originele staat verkeert, is het nieuwe ondergrondse gedeelte juist hypermodern. Het nieuwe gedeelte beslaat 5000 m², bevindt zich onder het voorplein en beschikt over een indrukwekkend glazen dak. Dankzij de uitbreiding is er extra ruimte ontstaan voor tentoonstellingen. Er komt onder andere een prachtige museumwinkel en een horecagelegenheid. Voor de jongste bezoekers is er een Juniorpaleis. Het ondergrondse gedeelte komt in directe verbinding te staan met het paleis. 

Ontdek de geheimen van het paleis en haar tuinen

Tijdens uw bezoek aan Paleis Het Loo gaat u even helemaal terug naar de zeventiende eeuw. De diverse kamers en zalen hebben een typisch zeventiende eeuwse uitstraling. Bij aankomst in het paleis staat er een introductiefilm voor u klaar waarna u kunt beginnen aan een wandeling naar de eerste tentoonstelling. U heeft de mogelijkheid om te kiezen uit twee paleisroutes, namelijk oost of west. In de schitterende tuinen, bossen en stallen van het paleis vindt u koninklijke rijtuigen, sledes, auto's, bossen en een prachtige vijver. 

Boek uw verblijf nabij Paleis Het Loo ⤵

 

Resort Veluwe

Tijdens uw bezoek aan het Royal Light Festival of Paleis Het Loo is Resort Veluwe een uitstekende locatie voor uw verblijf. Resort Veluwe bevindt zich in Garderen, midden in de Gelderse bossen. Dankzij de natuurlijke uitstraling en de ruime opzet van het park kunt u volledig ontspannen en tot rust komen. Mooie wandelroutes zijn binnen handbereik en op het park vindt u diverse faciliteiten, zoals een fietsverhuur, smakelijk restaurant en zwembaden.

 
 
 

Recreatiepark Beekbergen

Kiest u liever voor een park dat zich nét iets dichter bij Paleis Het Loo bevindt? Dan zit u bij Recreatiepark Beekbergen helemaal goed. Ook dit vakantiepark bevindt zich in een natuurrijke omgeving vlak bij de Veluwse bossen. Hanzesteden als Harderwijk en Zutphen zijn vlakbij en ook hier vindt u een ruim aanbod aan faciliteiten, zoals smakelijke horecagelegenheden, een buitenzwembad en een gave speeltuin. 

 
 

Andere mogelijkheden voor uw verblijf

Naast Resort Veluwe en Recreatiepark Beekbergen hebben wij nog een drietal andere parken die zich op de Veluwe bevinden:

 

Lees ook onze andere blogs ⤵