TopParken
Staycation Nederland

5 redenen voor een staycation: kent u het al?

Staycation in Nederland

Een staycation: heeft u er al eens van gehoord? Deze trend speelt al een aantal jaren en betekent simpelweg dat wij Nederlanders vakantie vieren in eigen land. Het zal u niet verbazen dat we steeds vaker vakantie vieren in Nederland. Zo liet het NRIT weten dat 44% van de Nederlanders in 2019 deze keuze maakte. Maar wat zijn nu precies de redenen om te kiezen voor een staycation in Nederland? Wij vertellen u hier graag meer over. 

vakantie eigen land

Reden 1 - Vaker en korter op vakantie

Uit onderzoek van het NRIT blijkt niet alleen dat staycations een trend zijn, we gaan ook steeds vaker en korter op vakantie. Dat is meteen een hele goede reden om te kiezen voor een staycation in Nederland. U bespaart op reiskosten en bent snel op de plek van bestemming, waardoor het mogelijk is om vaker weg te gaan. U hoeft niet meteen een hele week weg te gaan, omdat u een lange autorit voor de boeg heeft of moet vliegen. Een weekendje weg in Nederland is ideaal! Of wat dacht u van een last minute vakantie in eigen land? Aangezien u snel op uw bestemming bent, kunt u op het laatste moment beslissen om weg te gaan. Wat is een staycation toch ideaal!

last minute vakantie nederland

Reden 2 - De mooiste plekken in eigen land ontdekken

Nederland heeft zoveel te bieden. Er staan vast en zeker nog heel veel steden, musea of pretparken op uw verlanglijstje. Toch komt het er vaak helaas niet van om deze plaatsen te bezoeken. Een staycation biedt de mogelijkheid! Tijdens een weekend of weekje weg in eigen land kun je de leukste activiteiten plannen. In ons aanbod vindt u 12 vakantieparken in Nederland.

Heeft u altijd al eens een bezoek willen brengen aan de Limburgse steden Maastricht en Valkenburg? Dan is een staycation in Nederland bij Résidence Valkenburg een aanrader. Toch liever uren fietsen of wandelen over de Veluwe? Kies dan voor een van de vakantieparken op de Veluwe. 

vakantiehuis aan de kust

Reden 3 - Een duurzame vakantie

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema. Steeds meer Nederlanders houden graag rekening met de natuur en het milieu. Kiest u voor een staycation in Nederland? Dan kiest u automatisch voor een erg duurzame vakantie. We weten allemaal dat vliegen een grote ecologische voetafdruk met zich meebrengt en de auto al een stuk duurzamer is. Maar wanneer u dicht bij huis vakantie viert, bent u zeker duurzaam bezig.

Helemaal wanneer u kiest voor een vakantiepark van TopParken en vanuit daar duurzame activiteiten onderneemt. Huur een fiets of neem uw eigen fiets mee en verken de omgeving op deze manier. Of waag u aan een mooie wandelroute door de natuur van de Veluwe tijdens een verblijf op een vakantiepark in Gelderland. Op onze zeven parken in deze regio verblijft u in de natuur en geniet u van extra natuurrijke faciliteiten, zoals een visvijver en outdoor speeltuinen. 

wandelroutes veluwe

Reden 4 - Het bespaart u een hoop stress

U gaat op vakantie voor uw ontspanning. Even de dagelijkse werkzaamheden achter u laten en met uw partner of gezin genieten van een welverdiende staycation. Maar wanneer u kiest voor een vakantie in het buitenland brengt dat toch vaak stress met zich mee. Meestal al voordat u op de plek van bestemming bent. Heeft u niet teveel bagage mee? Hoe laat moet u op het vliegveld zijn? En oh ja, u moet nog online inchecken! Of denk aan het uitstippelen van de route en zorgen voor een gevulde koelkast wanneer u op autovakantie gaat naar een land als Frankrijk. Kortom, er komt een hoop bij kijken.

Kiest u voor een staycation in Nederland? Dan kunt u al deze rompslomp achter u laten en geheel ontspannen de auto instappen. Zelfs wanneer u besluit om last minute op vakantie in Nederland te gaan, hoeft u alleen wat spullen te pakken en kunt u vertrekken. 

weekendje weg nederland

Reden 5 - Ieder lid van het gezin kan mee

Een andere belangrijke reden voor een staycation: iedereen kan mee! Heeft u een kleintje? Dan is het wel zo fijn om heel snel op de vakantiebestemming te zijn. Bovendien wilt u uw baby liever een vliegreis besparen. Tip: vertrek naar een vakantiepark waar u van alle gemakken voorzien bent voor uw baby. Zo is er een combimagnetron aanwezig in uw accommodatie en plaatsen we graag een babybedje.

Verder kunnen ook opa en oma mee, want er zijn vakantiehuizen die geschikt zijn voor 2 tot 14 personen. Heeft u een trouwe viervoeter? Ook die is van harte welkom op onze vakantieparken. Lees meer over een vakantie met de hond in Nederland en droom alvast over uw volgende staycation vakantiebestemming. 

vakantie met hond nederland

En, bent u al klaar voor uw volgende staycation? 

Met deze vijf redenen wilt u bijna niet meer naar het buitenland en kiest u liever voor een staycation in Nederland. Vervang de lange vakanties naar Zuid-Europa door meerdere kortere vakanties naar de mooiste plekjes in eigen land. Zo ervaart u niet één, maar meerdere keren dat heerlijke vakantiegevoel! En met een staycation viert u ook nog eens vakantie op een duurzame én zorgeloze manier

Veelgestelde vragen over een staycation in Nederland ⤵;

🤗 Wat is een staycation?

Een staycation is simpelweg een vakantie in eigen land. Een staycation in Nederland bij TopParken brengt vele voordelen met zich mee. Zo hoeft u niet ver te reizen, kunt u vaker en korter op vakantie én kunt u de mooiste plekjes van ons kikkerland ontdekken.

🌳 Waar kan ik een staycation midden in de natuur boeken?

Een staycation midden in de natuur boekt u bij TopParken. Met maar liefst 12 vakantieparken, en ieder gelegen op een unieke locatie, vindt u gegarandeerd de perfecte staycation! Wandel vanuit uw vakantiehuisje naar de Veluwe, het Limburse heuvellandschap of de Gelderse bossen.

🤩 Hoe vind ik een staycation deal?

Voor een staycation deal bent u bij TopParken aan het juiste adres. Houd onze aanbiedingen goed in de gaten en pak die staycation deal! U verblijft bij TopParken in een comfortabel vakantiehuis, geschikt voor 2 tot 14 personen. De vakantiehuizen zijn van alle gemakken voorzien, zodat u optimaal van uw staycation in Nederland kunt genieten!

🍽 Welk vakantiepark heeft een restaurant voor een culinaire staycation?

Al onze 12 vakantieparken beschikken over een restaurant en/of café waar u tijdens uw staycation culinair kunt genieten. Dankzij de hoogwaardige faciliteiten hoeft u het park niet te verlaten. Maak overdag gebruik van het buitenzwembad of het sportveld en geniet 's avonds van een lekker hapje en drankje in het restaurant.

 

Bekijk ook onze andere blogs: