TopParken
Stadswandelingen Nederland

6x een leuke stadswandeling in Nederland

Stadswandelingen in Nederland 🚶

Bij wandelen denkt u vaak aan wandelen door de bossen, heidevelden en weilanden, maar wist u dat het ook erg leuk is om een stadswandeling in Nederland te maken? Hier bewondert u mooie gebouwen, loopt u zo af en toe een winkel binnen en kunt u ondertussen ergens een hapje en drankje halen. Dankzij deze afwisseling is een stadswandeling de laatste tijd razendpopulair. Vooral nu er ook diverse culinaire stadswandelingen met hapjes worden georganiseerd! Wij zetten 6 leuke stadswandelingen voor u op een rij.

Stadswandeling Den Bosch

Stadswandeling Den Bosch | 4 km

Den Bosch is een van de oudste steden van Nederland. U maakt hier een mooie stadswandeling van 4 km en bewondert onderweg prachtige huizen, gezellige straatjes, adembenemende vestingwerken, heel veel cafés en leuke winkeltjes. Enkele highlights zijn het water van de Binnendieze, snoepwinkel Snoeperij Tum Tum, de toren van de Sint-Janskathedraal en het vestingwerk Bastion Oranje. En wie Den Bosch zegt, zegt natuurlijk Bossche Bollen! Maak er een standwandeling mét eten van en proef onderweg de lekkerste Bossche Bollen.

 
Stadswandeling Leiden

Stadswandeling Leiden | 4 km

In Leiden vindt u een bijzondere stadswandeling in Nederland: Rembrandts geboortegrond van 4 km. Tijdens deze wandeling ontdekt u de stad door de ogen van Rembrandt. U wandelt langs zijn geboortehuis, zijn oude school, de plek waar hij voor het eerst zijn penseel vasthield en Museum De Lakenhal, waar u het werk van Rembrandt en andere kunstenaars kunt bewonderen. Deze wandeling is dus uitermate geschikt voor de cultuurliefhebbers onder ons.

 
Stadswandeling Arnhem

Stadswandeling Arnhem | 16 km

Liever een iets langere stadswandeling in Nederland? Dan is het Parkenpad in Arnhem van 16 km perfect voor u! Deze wandeling leidt u langs de groene gordel van prachtige parken, waaronder Park Sonsbeek, Zijpendaal, Klarenbeek en Presikhaaf. Ondertussen loopt u langs vijvers, beekjes, bezoekerscentra, diverse horecagelegenheden, bossen en open velden. Een zeer gevarieerde wandeling! Tip: neem even pauze bij het T-huis op het Centraal Station. Kortom een mooie stadswandeling waar u de stad en de natuur met elkaar combineert.

 
Stadswandeling Rotterdam

Stadswandeling Rotterdam | 10 km

De bruisende stad Rotterdam is dé plek voor een leuke stadswandeling van zo'n 10 km, met als start- en eindpunt het Stationsplein. De wandeling leidt u langs de highlights van Rotterdam: de haven, Erasmusbrug, skyline, Euromast, kubuswoningen en markthal. En wie van shoppen houdt, zit hier 100% goed. Loop tijdens de wandeling even een grote modeketen of leuk boetiekje binnen. 

 
Stadswandeling Elsloo

Stadswandeling Elsloo | 8 km

In het zuiden van ons land, om precies te zijn in Elsloo, maakt u een bijzondere stadswandeling van 8 km langs schilderachtige Maaslandse huizen, begroeide hellingen en kabbelende beekjes. Als kers op de taart bewondert u Kasteel Elsloo met daarbij het kasteelpark en het Elsloërbos. Wist u dat Elsloo als een van de allermooiste dorpen van Nederland beoordeeld is? Zeker de moeite waard om hier een stadswandeling te maken dus!

 
Stadswandeling Maastricht

Stadswandeling Maastricht | 6 km

En last but not least: een stadswandeling boordevol shopping en cultuur door Maastricht! Deze Stadswallen wandeling van 6 km begint en eindigt op de Maasboulevard. De wandeling voert u langs historische gebouwen, musea, kerken, stadspleinen, winkelstraten, oude stadswallen en het stadspark. En na zo'n lange stadswandeling is niets lekkerder dan neerstrijken op een terras. Goed nieuws, want daar heeft Maastricht er genoeg van!

Overnachten bij TopParken

Na een lange stadswandeling, eventueel met hapjes, heeft u écht geen zin meer om nog naar huis te rijden. Verblijf daarom op een van onze vakantieparken vlak bij bovenstaande stadswandelingen in Nederland. Hier geniet u van een luxe en comfortabel vakantiehuis dat voorzien is van alle gemakken. Daar komt u écht even tot rust! En kunt u nu niet kiezen uit al deze leuke standwandelingen? Dan maakt u er toch meerdere, verspreid over een weekendje of midweek weg bijvoorbeeld, en overnacht u tussendoor op een van onze vakantieparken. Boek snel een plek op uw favoriete park!

 

Swipe voor meer foto's →

 

Bekijk ook onze andere blogs: