TopParken
Wandelen in Lage Vuursche

Wandelen in Lage Vuursche

 
  • Eerste grote bosgebied vanuit de Randstad
  • Lappendeken van voormalige landgoederen
  • Vele wandel- en fietsroutes

Een wandeling maken in Lage Vuursche 

Lage Vuursche is een klein idyllisch dorpje gelegen in de provincie Utrecht. De bosrijke omgeving maakt het een perfecte plek om een heerlijke wandeling te maken. Het feit dat Lage Vuursche het eerste grote bosgebied vanuit de Randstad is, maakt dat dit dorp een populaire en toeristische wandelbestemming is. Omdat u niet elke wandelroute kan wandelen in één dag, is het aan te raden om te overnachten in Lage Vuursche, zodat u de tijd heeft om diverse wandelroutes te verkennen en volledig kan genieten van wat deze natuurrijke plek te bieden heeft. 

 
 

Tips voor wandelroutes in Lage Vuursche 

🪵 Tip 1 Wandelen Lage Vuursche: de Stulp

Een unieke wandelervaring wacht op u in Lage Vuursche met de onmisbare route door de Stulp. Dit heidegebied biedt een oase van natuurlijke pracht. Terwijl u langs de kronkelende paden wandelt, omringd door weelderige heidevelden, vennetjes en adembenemende landschappen, waant u zich in een waar sprookje. Met de natte ochtenddauw lijkt het gebied op een betoverend stukje Scandinavië en in de zomer transformeert de heide in een paars bloementapijt. 

🏰 Tip 2 Wandelen in Lage Vuursche: kasteel Drakensteyn

Deze korte en kindvriendelijke wandelroute neemt u mee langs de kasteeltuin en het kasteel Drakensteyn van prinses Beatrix. Tijdens deze wandelroute staat u oog in oog met koeien, spot u misschien wel een klapekster en komt u een vogelkijkhut tegen die u een prachtig uitzicht geeft over het Pluismeer. Wilt u uw wandeling uitbreiden? Volg dan na het volgen van de rode bordjes de witte bordjes, zodat u uw wandelroute voortzet door de Stulp.

🌳 Tip 3 Wandelen in Lage Vuursche: oertijd 

Bent u op zoek naar een wandeling van 10 kilometer? Dan is wandelroute Oertijd voor u een echte aanrader! Deze wandelroute brengt u langs oude grafheuvels en uitgestrekte bossen. Na afloop van uw wandeling kunt u tot rust komen in het dichtstbijzijnde theehuis. 

Overnachten op een vakantiepark in Lage Vuursche

Uw wandelvakantie kan beginnen! Op ons vakantiepark Résidence Lage Vuursche ontsnapt u echt even aan de dagelijkse sleur. Er hangt een rustgevende en ontspannen sfeer mede door de bosrijke omgeving waar dit vakantiepark zich in bevindt. Bovendien zijn de vakantiehuizen op Résidence Lage Vuursche zelfvoorzienend qua elektra, wat bijdraagt aan een duurzaam verblijf. Ook honden zijn welkom op ons vakantiepark en u kunt tijdens uw verblijf gebruik maken van onze parkfaciliteiten.  Daarnaast kunt u in de directe omgeving van ons vakantiepark bij één van de cafés en restaurants genieten van een heerlijke lunch of diner. Heerlijk na zo'n lange wandeling!

Meerdere dagen wandelen in Lage Vuursche 

Bent u overtuigd van een fijne wandelvakantie in de omgeving van Lage Vuursche? Geweldig! Het enige wat u nu nog hoeft te doen is een vakantiehuisje huren in Lage Vuursche. Overnacht bijvoorbeeld na uw wandeltocht in ons Lodge Royal Eco natuurhuisje. In dit luxe en duurzame vakantiehuis komt u helemaal tot rust. Na een lange wandeltocht optimaal ontspannen? Onze tip is om uw verblijf compleet te maken met privé wellness-faciliteiten, zoals een sauna, hottub en buitendouche. Echt even genieten…