1. Het Nationale Park De Hoge Veluwe
  2. Geografisch Middelpunt van Nederland
  3. Kröller-Müller Museum

Vakantie in Lunteren

De Veluwe: één van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Landgoed de Scheleberg bevindt zich midden in de bossen van het Gelderse Lunteren en is omgeven door een diversiteit aan landschappen: van zandverstuivingen tot bossen en heidevelden. Vanaf het park kunt u met de auto, fiets of te voet de unieke omgeving verkennen. Er zijn diverse fiets- en wandelroutes die u leiden door de natuur en langs gezellige dorpjes en steden zoals Ede, Otterlo, Bennekom, Harskamp en Wekerom. Ook mountainbikers zijn vaak te zien op de mountainbikeroutes nabij Landgoed de Scheleberg. 

Naast de prachtige natuur vindt u in de omgeving ook vele culturele hotspots. Het Nationale Park De Hoge Veluwe, het Openluchtmuseum in Arnhem en het Kröller-Müller Museum zijn tijdens uw vakantie in Lunteren dan ook zeker een bezoek waard. Bekijk ook de lopende acties voor uw vakantie in Lunteren.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Lunteren

Bij Landgoed de Scheleberg hoeft u zich zeker niet te vervelen dankzij alle parkfaciliteiten. Een duik in het zwembad of een hapje eten in het restaurant is natuurlijk heerlijk. Maar ook in de omgeving zijn er tal van mogelijkheden om uw vakantie nog nét iets fijner te maken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan één van de nabijgelegen dierenparken, musea, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Geografisch Middelpunt van Nederland

Wist u dat het Geografisch Middelpunt van Nederland op slechts drie kilometer van het park verwijderd is? In een kleine drie kwartier wandelt u vanaf Landgoed de Scheleberg naar het Geografische Middelpunt van Nederland, dat zich op de Lindeboomsberg in het Lunterse bos bevindt. 

Uittip: Mountainbiken

Bent u een echte actieveling en houdt u wel van wat uitdaging? Cross dan tijdens uw vakantie in Lunteren over de mountainbike paden op de Veluwe. De bosrijke omgeving van Ede en Lunteren is zeer geschikt voor diverse routes. Er is een mountainbike route van maar liefst 80 kilometer in de omgeving.

Uittip: Openluchtmuseum in Arnhem

Weet u hoe het er 200 jaar geleden aan toe ging in Nederland? Ervaar de hele geschiedenis van ons land in het Openluchtmuseum in Arnhem. U wordt meegenomen op een reis door de tijd; wedden dat u veel dingen nog niet wist over ons kikkerland? Dankzij de vele interactieve spellen is het museum ook erg leuk voor kinderen!

Uittip: Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Tijdens uw vakantie in Lunteren mag een bezoekje aan Nationaal Park De Hoge Veluwe natuurlijk niet ontbreken. Wandel of fiets door dit prachtige natuurgebied en wie weet komt u zelfs een wild dier tegen. Ontdek het stuifzand, de prachtige bossen en uitgestrekte heidevelden.

Uittip: Kröller-Möller Museum

Wilt u een dagje de geschiedenis in duiken en cultuur snuiven? Breng dan een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum. Hier vindt u namelijk de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Niet alleen kunt u deze prachtige schilderijen bewonderen, maar loop ook zeker eens door de beeldentuin. 

Uittip: Bezoek de dorpjes en steden in de buurt

De gezellige steden en dorpjes Ede (8 km), Otterlo (12 km), Bennekom (12 km), Harskamp (13 km) en Wekerom (9 km) liggen allen in de buurt van Landgoed de Scheleberg. Struin door de gezellige straatjes of drink een lekker kopje koffie op een terrasje. U beleeft gegarandeerd een gezellige dag in een één van deze dorpjes of steden tijdens uw vakantie in Lunteren.