TopParken
Tips reizen met baby

6 tips voor vakantie met een baby

Tips voor een onvergetelijke vakantie met uw baby 👶

Onlangs trotse vader of moeder geworden van een kleintje? Laat u dan vooral niet tegenhouden om een weekendje weg of vakantie te boeken. De eerste keer op vakantie met uw baby kan spannend zijn. Toch is het vooral héél leuk! Samen nieuwe indrukken opdoen, ultiem genieten en de mooiste vakantieherinneringen maken. En die spanning die u ervaart? Die halen wij weg met onze tips voor een vakantie met uw baby! Leest u met ons mee?

Tips vakantie met baby

🏠 Kies een bestemming dicht bij huis

Voor het eerst op vakantie met uw baby is best spannend. Daarom is het slim om goed na te denken over uw vakantiebestemming. Kies bijvoorbeeld voor een vakantie in eigen land: lekker dichtbij, u spreekt de taal en u weet zeker dat het hier goed zit met de veiligheid, hygiëne en kwaliteit van de gezondheidszorg. Dan hoeft u zich daar al geen zorgen over te maken! Onze tips voor een vakantie met uw baby? Recreatiepark 't Gelloo en Resort Veluwe zijn onze kindvriendelijkste vakantieparken. Samen vakantieherinneringen maken op de prachtige Veluwe!

🚘 Reis met de auto

Tip nummer twee: ga voor reizen met uw baby in de auto! Vliegen naar verre bestemmingen of een ritje in een drukke trein kunnen veel stress opleveren. Pak daarom lekker de auto en rijd in uw eigen tempo naar uw vakantiebestemming. Een bijkomend voordeel: u heeft geen beperkingen qua bagage, dus u kunt de auto volladen met alles wat u nodig heeft. Tip: koop een goed autostoeltje en autozonnescherm en ga af en toe eens achterin zitten om uw baby gezelschap te houden. Maak de rit niet te lang, dus kom lekker genieten op onze parken in Nederland.

Tips vakantie met baby

📝 Gooi uw vakantieplanning overboord

's Ochtends naar een stadje, ergens lunchen, 's middags wandelen door de bossen, 's avonds uiteten op het park en daarna spelletjes spelen in uw accommodatie. Klinkt leuk, maar gooi deze volle planning maar overboord wanneer u gaat reizen met een baby. Alles duurt langer, en vergeet de slaapjes en het eten/drinken tussendoor niet. Dus het motto is: just go with the flow! Het gaat om samen genieten en samen herinneringen maken, niet om zoveel mogelijk zien en doen. Een planning levert alleen maar stress op, dus leef in het moment en zie wat de dag brengt!

👶 Ga voor een babyproof accommodatie

Een tip voor een vakantie met uw baby: kies een accommodatie waar u onbezorgd kunt genieten met uw kleintje. Kan er een babybedje geplaatst worden? Kan de auto geparkeerd worden bij de accommodatie, zodat u de buggy, luiertas en maxi-cosy makkelijk kunt uitladen? Ja hoor, in de vakantiehuizen van TopParken is dat allemaal geen probleem! Daarbij beschikt u in onze vakantiehuizen over een ruime keuken (zelf koken!), meerdere slaapkamers én een ruime tuin met terras. Dat laatste is heerlijk wanneer u even wilt genieten van de zon, terwijl uw baby lekker slaapt in het vakantiehuis.

Tips reizen met baby

🤿 Zorg dat faciliteiten dicht bij zijn

Een van onze tips voor een vakantie met uw baby? Check de faciliteiten van het vakantiepark! Bij TopParken zit u qua voorzieningen wel goed. Op de meeste parken kunt u heerlijk samen spetteren in een ondiep zwembad, genieten op het terras van onze restaurants én een fiets (met babyzitje) huren om samen de omgeving te verkennen. Alles is binnen handbereik! Wel zo fijn, want u heeft vast geen zin om eerst een half uur te rijden voor een zwembad of restaurant.

💼 Vergeet niets in te pakken

Bent u altijd bang dat u iets vergeet? Vooral voor een vakantie met uw baby is het belangrijk dat u de juiste spullen bij u heeft. De belangrijkste dingen die u écht niet mag vergeten? Zonnebrandcrème met factor 50, vermaak voor uw baby (speeltjes, boekjes etc.), zijn of haar favoriete knuffel, een speen, babydoekjes, babyvoeding en luiers. Behoefte aan een volledige paklijst zodat u nooit meer iets vergeet op vakantie? Wij stelden een vakantie checklist op!

Genieten met uw baby bij TopParken

We snappen het: reizen met uw baby is best spannend. Maar met deze zes tips treft u een goede voorbereiding en rest u nog maar één ding: ultiem genieten en samen de mooiste herinneringen maken. En nog een allerlaatste tip vanuit ons: ga voor een verblijf buiten de drukkere vakantieperiodes. Waarschijnlijk bent u met uw baby namelijk niet gebonden aan schoolvakanties, dus dan is het aan te raden om bijvoorbeeld in juni of september te  komen. Heerlijk rustig en veel ruimte en privacy! Zien wij jullie snel op een van onze vakantieparken?

 

Bekijk ook onze andere blogs: