TopParken
Ruiterroutes Veluwe

6x fantastische ruiterroutes op de Veluwe

Ruiterroutes op de Veluwe

Met een paard op vakantie gaan is een uitstekende manier om tot rust te komen en uitgebreid kennis te maken met de natuur. Prachtige buitenritten maken door uitgestrekte bossen, draven over kleurrijke heide en galopperen over omvangrijke zandvlaktes. De Veluwe is een van die plekken waar natuurschoon zich van zijn beste kant laat zien en paardenliefhebbers zich maar al te graag in het zadel laten zakken. Deze plek mag dan bekend staan als fiets- en wandel walhalla, maar met maar liefst 500 kilometer aan ruiterpaden is dit bij uitstek de plek om op het paard te stappen. Ontdek dus snel onze tips voor  6 fantastische ruiterroutes op de Veluwe en kies ook voor een vakantie met paard

Ruiterroutes Veluwe

Sagen en Legenden route

De Sagen en Legenden route is een prima optie om de ogen eens flink de kost te geven en te genieten van het buitenleven. Tijdens de vijf uur durende tocht over de Veluwe komt u genoeg verborgen parels tegen die de moeite waard zijn om te bewonderen. Extra bijzonder zijn de waargebeurde volksverhalen die al generaties lang een begrip zijn op de Veluwe. De Spookruiter langs 't Hessenspoor en Planken Wambuis is een voorbeeld van een van de imposante verhalen die hier de ronde doen. Terwijl uw paard geniet van een welverdiende pauze verdiept u zich in lokale legenden. Nergens anders worden prachtige vergezichten van de natuur met sensationele verhalen zo goed gecombineerd als op deze route! 

Ginkelse Heide route

Lijkt het u schitterend om met paard en wagen op stap te gaan? Of kijkt u uit naar een afwisselende tocht over bloeiende heide? Dan is de Ginkelse Heide de plek voor prachtige ruiterroutes over de Veluwe. Tijdens deze route van 25 kilometer ontdekt u het weidse heidegebied van de Ede- en Ginkelse Heide in geuren en kleuren, met als een van de hoogtepunten de twee schaapskooien. Voor een lekkere traktatie stopt u onderweg bij Boerderij Mossel, waar uw paard ondertussen veilig en wel gestald kan worden. Een fijne plek om op te laden voor u de route voortzet! 

Buitenritten te paard Veluwe

Dagtocht Hoenderlose Bos

Daar waar groen overheerst, rijdt de ruiter het fijnst. Dat maakt dat de dagtocht “Het Hoenderlose Bos” een van de beste in de regio is. Om al het groen van deze rit in volle glorie te bewonderen, begint u ten noorden van Hoenderloo aan deze tocht vol variatie. Het hoogteverschil op diverse plekken maakt dat deze route van 35 kilometer een leuke uitdaging is voor ruiters die sportief zijn aangelegd.

Edese Bos route

De Edese Bos route is een van de tochten die niet mag ontbreken in de lijst van de leukste buitenritten te paard over de Veluwe. Deze route combineert een bosomgeving met een schitterend stuk heide. Naald- en loofbomen zijn in grote getalen te vinden op deze route, waardoor u tijdens een buitenrit optimaal geniet van een groen palet. Met een duur van 1,5 uur is deze route de ideale tijdsbesteding tijdens uw vakantie!

Ruiterroutes Veluwe

Posbank route

Een tocht maken door een schitterend groen decor? Dan moet u de Posbank route zeker proberen. Deze route is uniek in zijn soort dankzij de hoogteverschillen van de stuwwallen. Bovendien wordt in dit afwisselende gebied bos afgewisseld door vlaktes die u uitstekend kunt bewonderen vanaf de rug van uw paard. Tijdens de rit rijdt u langs Signaal Imbosch, dat het hoogste punt van de Veluwe is. Met een beetje geluk komt u hier zelfs wilde dieren tegen. 

Roekel en Mossel route

De Roekel en Mossel route is een vermakelijke uitdaging die zowel geoefende als ongeoefende ruiters niet uit de weg mogen gaan. Deze route laat zichzelf het beste omschrijven als gevarieerd, waardoor u de Veluwe op zijn best leert kennen. Kijk er ook niet van op als u plotseling oog in oog staat met Spaanse runderen of wilde paarden, want de tocht slingert dwars door het leefgebied van diverse diersoorten. Even op adem komen? Las dan een korte stop in bij De Houtzagerij. 

Zorgeloos verblijven en paardrijden op de Veluwe 

Nadat u een of meerdere buitenritten te paard op de Veluwe heeft gemaakt, is het tijd om uw dag af te sluiten op een heerlijk vakantiepark. Wat dacht u bijvoorbeeld van Bospark Ede of Recreatiepark 't Gelloo? Twee vakantieparken waar een volledig ingericht chalet op de Veluwe op u staat te wachten, zodat u de volgende dag fris en fruitig aan een van de nabijgelegen routes kunt beginnen. Neemt u uw eigen paard mee? Dan weet Landgoed de Scheleberg u van A tot Z te ontzorgen. Op de tegenovergelegen manege vindt u een pension voor uw paard, waar uw ros geheel in de watten wordt gelegd. 

Dit waren de 6 mooiste ruiterroutes op de Veluwe. Boek dan snel een bungalow op de Veluwe en beleef een vakantie uit duizenden. 

 

Bekijk ook onze andere blogs: