TopParken
Voorjaarsvakantie tips

7x de allerleukste familie-uitjes tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland

Familie-uitjes tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Dat betekent dat u weer een leuk uitje kunt ondernemen met het hele gezin. Met een vrije week is daar namelijk genoeg tijd voor. En laten er in Nederland tijdens deze periode van het jaar genoeg dingen te doen zijn. Wij delen in dit blog onze beste voorjaarsvakantie tips. Gaat u mee op avontuur? 

Uitje 1 - Een kidsrondleiding op de SS Rotterdam

De SS Rotterdam is een stoomschip dat in de haven van de stad op u en de kids ligt te wachten. Bent u klaar om op avontuur te gaan op het schip? Dan is een kidsrondleiding een van de meest leuke uitjes in de voorjaarsvakantie. De kinderen ontvangen het Kleine Kapiteinspaspoort dat vol staat met leuke opdrachten en spannende vragen. Of ga op speurtocht met Kapitein Kaap. Tip: wilt u een weekend, midweek of weekje weg tijdens de voorjaarsvakantie in Nederland? TopParken Parc de IJsselhoeve ligt op een steenworp afstand van Rotterdam.

Uitje 2 - Op stedentrip

Een stedentrip mag niet ontbreken in dit lijstje met voorjaarsvakantie tips. Trek er een dag op uit of kies voor een langer verblijf in een van de vakantiehuizen in Nederland in de buurt van een stad. Zo weet u zeker dat u geen enkel hoogtepunt hoeft te missen. In ons aanbod vindt u maar liefst 12 vakantieparken in Nederland. Kiest u voor een park in de buurt van Den Bosch of gaat u toch voor het Limburgse Maastricht? Een leuk uitje tijdens de voorjaarsvakantie in Den Bosch is een bezoek aan het Carnavalsmuseum. Hier ontdekken jullie de meest geweldige kostuums en vrolijke muziek. In Maastricht stapt u in een Amerikaanse schoolbus voor een stadstour langs alle hoogtepunten.

Uitje 3 - Met het hele gezin ontsnappen uit een escaperoom

Heeft u wel eens een bezoek gebracht aan een escaperoom? Deze activiteit is de laatste jaren super populair in Nederland, en wij begrijpen helemaal waarom. Er zijn tal van locaties te vinden die geschikt zijn voor kinderen. De verhaallijnen zijn op deze locaties echt gericht op de kids. Een aanrader is bijvoorbeeld De Heks van Zoetermeer, een kamer die geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar onder begeleiding van een ouder. Deze stad ligt in Zuid-Holland dicht bij de kust en dus is het extra leuk om te combineren met een overnachting.

Uitje 4 - Nog even schaatsen

Weer niet kunnen schaatsen op natuurijs dit jaar? Super jammer, want kinderen zijn vaak dol op deze winterse activiteit. Gelukkig zijn er in Nederland genoeg schaatsbanen te vinden waar u met het hele gezin sportief bezig kunt zijn. En al denken we bij uitjes in de voorjaarsvakantie misschien aan de eerste zonnestralen en de lente, dit is juist het moment om de schaatsen nog even onder te binden. Na deze vakantie sluiten veel ijsbanen namelijk hun deuren. 

Uitje 5 - Op museumtour

Kiest u voor een overnachting in een van onze bungalows in Nederland? Dan heeft u altijd de leukste uitjes binnen handbereik. Op de parken zelf vindt u heel veel kindvriendelijke faciliteiten. Denk aan een speeltuin, sportveld en zwembad. Maar natuurlijk wilt u er ook in de omgeving op uit. Een museumtour is dan een absolute aanrader. Kinderen leren zo enorm veel en er zijn in eigen land veel interactieve musea te vinden. Dat betekent spelenderwijs leren. Het NEMO in Amsterdam is bijvoorbeeld zo’n museum. Kids kunnen hier proefjes doen en in de huid kruipen van een wetenschapper. 

Uitje 6 - Rondvaart door de grachten in onze hoofdstad

Als inwoner van Nederland is een rondvaart door Amsterdam iets wat u eens in uw leven gedaan moet hebben. De voorjaarsvakantie is daar het perfecte moment voor. Het is dan niet te warm of te koud, en dat is perfect voor een ritje. Door een audiotour komen u en de kinderen alles te weten over de historie van onze eigen hoofdstad. Voor de kinderen is er vaak een speciale audiotour beschikbaar. Zo kruipen ze in de huid van een echte kapitein en krijgen ze zelfs een verrekijker mee. 

Uitje 7 - Poep & ZOO in Dierenpark Amersfoort

Een bezoek aan een dierentuin is het hele jaar door een leuk kindvriendelijk uitje. Maar een bezoek aan Dierenpark Amersfoort is zeker tijdens de voorjaarsvakantie een goede tip. Dan vindt u hier namelijk Poep & ZOO. Tijdens deze dagen kunnen de kids een bezoek brengen aan het laboratorium om alles te leren over de grote boodschap van de dieren. Zo ontdekken ze welke functie de grote boodschap heeft. 

Heeft u al enig idee welk familie-uitje u gaat ondernemen in de voorjaarsvakantie?

Ja? Combineer dit leuke uitje dan met een verblijf op een van onze TopParken. In de voorjaarsvakantie hebben we nog vakantiehuizen voor u en uw gezin beschikbaar. En kunt u niet kiezen tussen alle leuke uitjes in de voorjaarsvakantie? Onderneem er meerdere en geniet met uw familie van een topvakantie!

 

Bekijk ook onze andere blogs: