TopParken

Biologische Kipster eieren voor onze gasten bij aankomst

Pasen bij TopParken

Bij TopParken ontvangen alle vakantiegasten deze Pasen Kipster eieren, speciaal voor uw Paasontbijt of -brunch! Kipster; de meest mens- milieu- en diervriendelijke kippenstal ter wereld - aldus de Volkskrant.

Wij, als TopParken, zetten ons namelijk in voor duurzaamheid. Enerzijds door het stap voor stap verduurzamen van onze producten, processen en diensten en anderzijds door het stimuleren van duurzaamheid om ons heen. 

Over Kipster

Kipster is een veehouderij gericht op de kwaliteit van leven van de dieren. Bij Kipster zijn ze ervan overtuigd dat, zolang mensen dierlijke producten consumeren, we de gezamenlijke plicht hebben om deze dieren met respect behandelen. Hun belangrijkste waarde is respect voor het leven en de natuur.

Bij Kipster:

  • Stellen ze het dierenwelzijn voorop.
  • Kippen lopen vrij rond in een nagebootste, natuurlijke omgeving en haantjes worden gespaard.
  • Wordt voedselverspilling tegengaan, het kippenvoer bestaat voor 95% uit resten van bijvoorbeeld bakkerijen.
  • Produceren ze CO2-neutrale eieren, het bedrijf is hierin de eerste van de wereld.
  • Maken ze gebruik van het meest duurzame eierdoosje dat er is.

Benieuwd naar wat Kipster nog meer doet om het welzijn en de gezondheid van dier en mens voorop te zetten?

 
Pasen
 

Duurzaam ondernemingsplan van TopParken

Bij TopParken vinden wij duurzaamheid erg belangrijk. Het is daarom dat wij er dit jaar voor gekozen hebben om u te voorzien van heerlijke duurzame eieren die u bijvoorbeeld kunt gebruiken voor het Paasontbijt. Zo kunt u (h)eerlijk genieten van milieu-, dier- en mensvriendelijke eieren van Kipster.

 

Wat doet Kipster?

Een kip is meer dan de optelsom van het aantal eieren dat ze legt, het voer dat ze eet en de mest die ze achterlaat. Het is een dier met hersens en een zenuwstelsel, met verlangens en gevoelens. Kipster heeft geleerd dat diervriendelijke veehouderij zo goed als onmogelijk is. Want hoe je het ook wendt of keert, je ontneemt het dier de vrijheid zich natuurlijk te gedragen en uiteindelijk laat je het slachten. Maar zolang mensen dierlijke producten willen, hebben we de gezamenlijke plicht om de dieren met respect voor hun 'zijn' te behandelen.

 

Hoogst mogelijke welzijn

De belangrijkste waarde is respect voor het leven en de natuur. Welzijn en gezondheid van dier en mens staan voorop in het doen en laten van Kipster.

Haantjes sparen

De broertjes van de hennen proberen zij een goed leven te geven. Kipster doodt ze niet (zoals gebruikelijk) zodra ze uit het ei kruipen, maar laten ze opgroeien om op te eten.

Kringlopen sluiten

De kippen eten een speciaal ontwikkeld voer van resten uit, bijvoorbeeld, grote bakkerijen. Zo dragen ze bij aan een beter milieu en gaan ze verspilling tegen. Akkers om kippenvoer te verbouwen hebben zij dan ook niet nodig.