TopParken
Résidence Valkenburg

Booking.com: Valkenburg is wereldwijd een populaire vakantiebestemming

Valkenburg is over de hele wereld geliefd als vakantiebestemming

Een vakantiebestemming waar u zo met de auto heen kunt rijden, geen stress om het vliegtuig te halen en geen gedoe op het vliegveld, dat klinkt toch als een ideale vakantie? Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat de Nederlandse stad Valkenburg, naast andere wereldwijde steden zoals Buenos Aires, Portland en Mérida, een steeds populairdere vakantiebestemming wordt. U hoeft dus niet af te reizen naar het buitenland: u kunt het vakantiegevoel gewoon in eigen land ervaren!

 

Bekijk hier alle tips voor Valkenburg:

Over Valkenburg

Valkenburg is al meer dan 135 jaar een toeristische trekpleister. En dat is niet voor niks, want Valkenburg is een echte mergelstad. Valkenburg staat daarom ook bekend om zijn mergelgrotten, waaronder de Velvet Grot, die bestaat uit geheime vluchtroutes die verbonden zijn met Kasteel Valkenburg. In de grotten vindt u mergelgroeven vol kunst en bovengronds ziet u de lokale kalksteen terug in onder andere huizen en stadsmuren. Daarnaast is Valkenburg een echte publiekstrekker door vele horecagelegenheden, de kabelbaan en het prachtige heuvelland. 

Trending vakantiebestemming in Nederland

Booking.com heeft in 2023 onderzoek gedaan naar wereldwijde boeking trends en de populairste vakantiebestemmingen voor 2024. Dit onderzoek is uitgevoerd onder bijna 28.000 respondenten uit 33 verschillende landen en gebieden, waaronder Australië, Spanje en China. Uit dit onderzoek blijkt dat Valkenburg, naast populaire landen zoals Japan, Albanië en Nieuw-Zeeland, in het rijtje van top 10 populairste vakantiebestemmingen in 2024 staat.

Onze tips voor een weekendje Valkenburg

Als u Valkenburg binnenrijdt, krijgt u meteen al het echte vakantiegevoel door het uitgestrekte heuvellandschap. Er is in Valkenburg dan ook genoeg te doen voor een weekendje, of een paar dagen weg. Hiervoor hoeft u zeker niet naar het buitenland af te reizen. Zowel in de zomermaanden als in de wintermaanden kunt u zich uitstekend vermaken door de vele toeristische attracties in Valkenburg. We zetten 4 activiteiten op een rijtje die u zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan Valkenburg.

🏰 Bezoek de Kasteelruïne & Fluweelengrot

Boven de stad steekt de kasteelruïne hoog boven alles uit. Een bezoek aan de kasteelruïne voert je moeiteloos terug naar de tijd van ridders en jonkvrouwen. Tijdens een leerzame rondleiding krijgt u inzicht in de rijke geschiedenis van dit kasteel. Na afloop daalt u af via de Fluweelengrot, een van de oudste gangenstelsels. In de zomer zijn de grotten in Valkenburg de perfecte plek om te vertoeven, het is hier namelijk heerlijk koel!

🚠 Maak een ritje met de kabelbaan

U zult kabelbanen vast wel eens in Oostenrijk of Duitsland hebben gezien, maar Valkenburg heeft er ook eentje! Deze kabelbaan brengt u naar het topje van de berg, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over Valkenburg. Daarnaast is er boven op de berg genoeg te doen: maak een ritje in de rodelbaan, tokkel van de Wilhelminatoren of speel een potje minigolf.

🚴🏼‍♂️ Wandelen en fietsen op de Cauberg

Sportievelingen opgelet! De Cauberg is de perfecte plek voor een wandeling of fietstocht. Let wel op dat het beklimmen van de Cauberg een hele uitdaging is met een gemiddeld stijgingspercentage van 6.5%. Ook vindt jaarlijks de Amstel Gold Race plaats op de Cauberg, wat maakt dat deze berg een geliefde plek is onder wielrenners.

🎅🏼 Kerststad Valkenburg

Vanaf midden november tot en met begin januari wordt Valkenburg volledig omgetoverd tot een magisch paradijs: Kerststad Valkenburg. De jaarlijkse kerstmarkt wordt gehouden in verschillende grotten waar u een ondergronds wonderland kunt ervaren met kerstverlichting, miniatuurdorpjes en kraampjes waar u kan genieten van heerlijke winterse versnaperingen.

Valkenburg ontdekken in meerdere dagen

Er is zó veel te doen in Valkenburg, dat u zeker de tijd moet nemen om alle toeristische attracties te ontdekken. Vooral als u niet uit de buurt komt, dan is het de moeite waard om meerdere dagen te verblijven. Résidence Valkenburg is gelegen in het prachtige Geuldal en ligt 5 kilometer van het centrum van Valkenburg vandaan. In een van onze vakantiehuizen op dit vakantiepark ervaart u echt even vakantiegevoel in eigen land.

 
 
 

Bekijk ook ⤵