TopParken
Mooiste dorpen Veluwe

De 6 leukste dorpen en steden op de Veluwe

Citytrip op de Veluwe 🌆

Wie 'Veluwe' zegt, zegt 'het mooiste natuurgebied van Nederland'. Maar wist u dat er ook enorm veel leuke steden en dorpen op de Veluwe liggen die het ontdekken meer dan waard zijn? Zo combineert u de rust van de natuur met de gezelligheid van een dorp of stad. Een fijne mix, als u het ons vraagt. Benieuwd wat de mooiste dorpen en steden van de Veluwe zijn? Wij zetten er zes voor u op een rijtje ⤵️

Leuke stad Veluwe

Apeldoorn

📍 10 km vanaf Recreatiepark Beekbergen

De leukste stad van de Veluwe? Dat is Apeldoorn! Een groene stad waar van alles te beleven is. 's Ochtends lekker shoppen, 's middags genieten op een van de vele terrassen en u 's avonds culinair laten verrassen bij een restaurant. Tip: lees onze blog over de top 10 restaurants in Apeldoorn! Verder zijn er vele must do's in deze leuke stad op de Veluwe. Wat dacht u van Paleis Het Loo, de Apenheul, kinderpretpark Julianatoren, Radio Kootwijk of Papierfabriek De Middelste Molen? Zoveel te zien en te doen in Apeldoorn!

Leuke steden Veluwe

Arnhem

Een andere leuke stad op de Veluwe is Arnhem. Deze stad verrast u iedere keer opnieuw. Ontbijt bij een van de leuke horecazaken, maak een stadswandeling, lunch in de zon op een gezellig terras en shop till you drop in de 7straatjes, het historische stadshart van Arnhem! Bezoekt u de stad met uw kinderen? Zet dan Burgers' Zoo zeker op uw to-do lijstje! Verder is Arnhem een van de bijzondere historische steden van de Veluwe. Verdiep u bij musea Airborne at the Bridge en Airborne Museum at Hartenstein in de indrukwekkende geschiedenis van de regio Arnhem.

Mooiste dorpen Veluwe

Ede

Misschien iets kleiner dan Apeldoorn en Arnhem, maar zeker niet minder leuk, is Ede. Een van de vele leuke dorpjes van de Veluwe! Dit middelgrote dorp kent vele culturele hotspots en gezellige horecagelegenheden. Andere aanraders zijn het culturele centrum Cultura, de Edesche Concertzaal, Kunsthandel Simonis & Buunk en de Doesburgermolen.

📍 5 km naar het centrum vanaf Recreatiepark 't Gelloo en Bospark Ede

Leuke dorpen Veluwe

Garderen

In het rijtje 'leuke dorpen op de Veluwe' mag Garderen zeker niet ontbreken. Een pittoresk dorpje aan de rand van het Speulderbos en daarmee erg populair bij wandel- en fietsliefhebbers. In Garderen vindt u vele leuke terrasjes waar u heerlijk pauze kunt houden tijdens een wandeling of fietstocht. Waar dit leuke dorpje op de Veluwe vooral bekend om staat? Het Veluws Zandsculpturenfestijn! Hier bewondert u de mooiste zandsculpturen bij de beeldentuin. Andere aanraders zijn het Klimbos in Garderen en een ritje maken op een e-chopper, die u in het midden van het dorp kunt huren.

📍 2 km naar het centrum vanaf Resort Veluwe

Leuke dorpjes Veluwe

Beekbergen

Net onder Apeldoorn vindt u het altijd gezellige Beekbergen. Een ideale uitvalsbasis als u de bruisende stad Apeldoorn wilt ontdekken, maar u zich daarna toch wilt terugtrekken in een rustig en gezellig dorpje. U kunt hier lekker uit eten en terrasjes pakken, maar de leukste attractie is toch wel de Veluwsche Stoomtrein. Beleef het indringende geluid van de stoomfluit en laat u verwonderen door het uitzicht vanuit de trein. Het traject loopt tussen de Veluwe en de IJsselvallei, met een afwisselend bos- en weidelandschap. Een echte aanrader!

📍 2 km naar het centrum vanaf Recreatiepark Beekbergen

Leuke stad Veluwe

Lunteren

De laatste in het rijtje van leuke dorpjes op de Veluwe is Lunteren. Dit gezellige dorp is geliefd vanwege de bosrijke natuur, het museum en een flink aantal monumenten. En wist u dat het Middelpunt van Nederland zich in Lunteren bevindt? Om precies te zijn op de Goudsberg, waar u ook uitzichttoren De Koepel vindt. Andere tips? Een e-mountainbike of e-chopper huren bij de Veluwe Specialist of 100% ontspannen in Sauna & Beauty De Veluwe. Voor ieder wat wils in dit leuke dorp op de Veluwe.

📍 5 km naar het centrum vanaf Landgoed de Scheleberg

Bezoekt u binnenkort deze leuke dorpen en steden op de Veluwe? 😍

Onze vakantieparken bieden de perfecte uitvalsbasis om deze dorpen en steden én natuurlijk het allermooiste natuurgebied van Nederland, Nationaal Park De Hoge Veluwe, te ontdekken. En kunt u nu niet kiezen tussen de leuke dorpen en steden op de Veluwe? Dan boekt u toch gewoon een weekendje, midweek of weekje weg op onze vakantieparken en bezoekt u ze allemaal! Wij verwelkomen u graag, zodat u samen de allermooiste vakantieherinneringen kunt maken.

✔️ Meerdere vakantieparken op de Veluwe
✔️ Met zwembad, restaurant, animatie en fietsverhuur
✔️ Vakantiehuizen en villa's voor max. 12 personen
✔️ Altijd de laagste prijs via deze website

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: