TopParken
Wandelroutes Nederland

Dit zijn de mooiste onontdekte plekken voor een rustige wandeling

Van de Veluwe tot aan Zuid-Limburg: onontdekte wandelroutes in Nederland

De een wandelt graag in de drukte van de stad, de ander zoekt liever de rust op in de natuur. Voor deze laatste groep is een wandelvakantie ideaal. Zet een stevig tempo in en geniet van het prachtige Nederlandse landschap. Wist u dat TopParken veel accommodaties biedt vlak bij natuurgebieden? Zo zijn er bijvoorbeeld talloze opties voor een vakantie met de hond in Nederland. Maar ook met uw partner en kinderen zijn er genoeg onontdekte en rustige wandellocaties te verkennen. Wij zetten de mooiste wandelroutes van Nederland op een rij.

Wandelroutes Veluwe

Plek 1 - Uitgestrekte heidevelden op de Veluwe

Misschien wel het bekendste natuurgebied van Nederland. Vooral het deel dat in Gelderland ligt, wordt jaarlijks door talrijke wandelaars bezocht vanwege de uitgestrekte heidevelden en mooie vergezichten. Toch zijn er ook rustigere gebieden op de Veluwe te vinden. Zo kunt u een onbekend stukje Veluwe ontdekken bij Hoog Soeren (Klinkenberg). Deze wandeling van 6 kilometer gaat door de bossen van houtvesterij Het Loo rond een pittoresk dorpje. Meer inspiratie opdoen? Bekijk onze 10 mooiste wandelroutes op de Veluwe.

 
Vakantiepark Limburg

Plek 2 - Glooiende heuvels in Zuid-Limburg

Bent u van plan met de hond te wandelen in Nederland? Bezoek dan eens de prachtige wandelgebieden van Zuid-Limburg. In een van onze vakantiehuizen met omheinde tuin kan uw huisdier veilig spelen, terwijl u uitrust na een stevige wandeling. Bijvoorbeeld door de nog onbekende Schinveldse Bossen, een groene parel tussen Schinveld en de Duitse Selfkant. Is het u toch te druk? Overweeg dan eens een wandeling in de vroege ochtend als het nog lekker rustig is.

 
Parc de IJsselhoeve

Plek 3 - Onderdompelen in de natuur van de Biesbosch

In Zuid-Holland vindt u een paar van de mooiste wandelroutes van Nederland. Laat u bijvoorbeeld leiden over rustige, onverharde wegen door een prachtig stukje natuur aan de rand van de Biesbosch. Met deze wandelroute passeert u maar liefst drie authentieke molens die u meer kunnen vertellen over de geschiedenis van Nederland. Natuurlijk kunt u ook meer de Biesbosch in trekken, maar hier is het doorgaans wel wat drukker. Verblijven kunt u op Parc de IJsselhoeve, een prachtig vakantiepark aan de IJssel.

 
Vakantie Brabant

Plek 4 - De Brabantse bossen ontdekken

Onbezorgd genieten van de natuur kan ook in Noord-Brabant. Ontdek het explosieve verleden van het gebied rondom Kaatsheuvel, ook bekend van attractiepark De Efteling. Deze interessante wandeling brengt u langs diverse objecten die meer vertellen over het verleden van het bosgebied. Vanuit de verte kunt u De Efteling zien liggen, terwijl u zelf in alle rust dit bijzondere gebied ontdekt.

 
Vakantiepark Nederland

Ziet u zo’n rustige wandelvakantie wel zitten?

Reserveer dan een accommodatie bij een van de 12 vakantieparken van TopParken en ontdek de mooiste wandelroutes van Nederland. Alle parken bevinden zich midden in de natuur, waardoor een bijzondere wandelroute altijd dichtbij ligt. Extra voordeel: bij TopParken verblijft u in een vrijstaand vakantiehuis met een ruime tuin én profiteert u van de laagste prijsgarantie.

 

Bekijk ook onze andere blogs: