TopParken

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

Gelderland opnieuw populair bij vakantiegangers

VisitVeluwe - Door Rick van Zadelhoff

 

Het aantal overnachtingen van Nederlandse vakantiegangers in Gelderland is in 2018 met 4% toegenomen. Nederlanders gaan langer op vakantie. In Gelderland was dat goed voor 17 miljoen overnachtingen. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4%.

Minder binnenlandse vakanties, meer overnachtingen
Deze cijfers zijn bijzonder omdat het totaal aantal binnenlandse vakanties iets afnam, met zo’n 2,4%. In Gelderland zijn in 2018 2,1% minder vakanties geboekt. Toch zijn de cijfers positief, omdat de geboekte vakanties langer duurden en daardoor meer overnachtingen opleverden. Dit blijkt uit het jaarlijkse Continu Vakantie Onderzoek.

Gelderland de meest populaire vakantieprovincie van Nederland
Gelderland blijft net als de afgelopen jaren de meest populaire vakantieprovincie van Nederland. In 2018 hielden Nederlanders bijna 1,9 miljoen vakanties op de Veluwe en de Veluwerand. In 2017 stond de Veluwe nog op 1 op de ranglijst van populaire binnenlandse vakantieregio’s. De regio neemt nu de derde plaats in, na de Noordzeebadplaatsen en de Groningse, Friese en Drentse zandgronden. Door de mooie zomer van 2018 hebben de waterrijke gebieden hier mogelijk meer van geprofiteerd.

Meer uitgaven in Gelderland
Nederlanders hielden in 2018 bijna 2,9 miljoen vakanties in onze provincie. Behalve de Veluwe, zijn ook de andere Gelderse regio’s goed bezocht. Bezoekers gaven daarbij €495 miljoen uit, zo’n kleine €5 miljoen meer dan in 2017.

 
 
 

Meer buitenlandse toeristen naar Gelderland
Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat ook buitenlandse toeristen Gelderland steeds beter weten te vinden. Het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen en zakelijke bezoekers steeg in de eerste 9 maanden van 2018 met 14,4% naar bijna 1,5 miljoen ten opzichte van dezelfde periode in 2017. De Nederlandse groei bedraagt in die periode bijna de helft (7,6%).