TopParken
  Met deze 3 vakantietips komt u de winter wel door

Met deze 3 vakantietips komt u de winter wel door

Vakantietips voor de winter

Of u nu fan bent van de winter of juist niet kunt wachten tot het weer zomer is, leuke tips voor deze tijd van het jaar zijn altijd welkom. En eerlijk is eerlijk, de winter heeft zo zijn charmes. Op vakantie naar een winterse bestemming of met het hele gezin schaatsen: wij delen graag onze favoriete winteractiviteiten. ‘s Avonds keert u weer terug naar uw accommodatie om lekker op te warmen met een warme kop chocolademelk met slagroom. Geloof ons, met deze 3 vakantietips komt u de winter wel door! 

Vakantietip 1 - Wellness vakantiehuizen

Tijdens de winterdagen gaan veel Nederlanders er een stuk minder vaak op uit. Het is koud, regenachtig en sneller donker. Dit alles zorgt ervoor dat u meer zin heeft om binnen te blijven. Toch heeft iedereen het nodig om zo nu en dan een leuk uitje in te plannen.

Als we schrijven over vakantietips waarmee u de winter wel door komt, dan is ontspannen in de wellness een heel goed plan. Wanneer het buiten koud is, is het extra fijn om op te warmen en te stomen in de sauna. U kunt dan een bezoek brengen aan een wellness center, maar nog beter is het om een wellness huisje te huren. Zo bent u er meteen een weekendje (of langer) tussenuit en zit het met die ontspanning wel goed. Bij TopParken kunt u een vakantiehuis met sauna huren, zodat u op elk gewenst moment gebruik kunt maken van de wellness. Dat is toch ideaal? 

 

Vakantietip 2 - Winter Efteling

Tijdens een bezoek aan de Winter Efteling dompelt u zich onder in een waar winterparadijs. De aankleding in dit welbekende park is tijdens de winterdagen nog mooier en sprookjesachtiger dan normaal. Wandel door het sprookjesbos tussen de besneeuwde bomen, warm op bij het vreugdevuur of vergaap u aan de prachtige en sfeervolle verlichting van het park. 

Maar de aankleding van de Winter Efteling is niet de enige reden waarom dit park een bezoek waard is. Er staan ook spectaculaire to do’s op het programma. Zo roetsjt u van de sneeuwglijbaan of kunt u de schaatsen onderbinden om een rondje te maken met het hele gezin op de schaatsbaan. Na afloop drinken de kids een warme kop chocolademelk met slagroom en geniet u van een winterse glühwein. Dat is pas genieten! 

Wilt u een bezoek aan de Winter Efteling extra bijzonder maken? Kies er dan voor om te overnachten op een vakantiepark bij de Efteling. In ons aanbod vindt u Résidence de Leuvert, dat op slechts 20 kilometer afstand van de Efteling ligt. U verblijft hier in een luxe vakantiehuis voor maximaal zes personen. En zijn de kinderen nog niet uitgespeeld na een bezoek aan de Winter Efteling? Dan kunnen ze terecht in de speeltuin of op de sportvelden van het park. 

 

Vakantietip 3 - Winterwonderland op de Veluwe

De Veluwe is op elk moment van het jaar een heerlijke vakantiebestemming, maar in de winter is een vakantie op de Veluwe een extra goed idee. De natuur in dit gebied bestaat dan uit een mooi winterwonderland. Zeker wanneer het sneeuwt is het een waar sprookje te noemen. Maar ook zonder sneeuw begeeft u zich op de Veluwe in winterse sferen. Zeker ‘s ochtends vroeg wanneer de heidevelden nog mistig zijn en de zon langzaam opkomt. Tip: breng een bezoek aan Nationaal Park De Hoge Veluwe. Met een beetje geluk spot u hier wilde dieren, zoals herten. En dat maakt het winterse gevoel natuurlijk compleet. 

Bent u enthousiast? Kies er dan voor om te overnachten in een vakantiehuis op de Veluwe. Er zijn in totaal zes TopParken in deze regio die zich stuk voor stuk bevinden in een natuurrijke omgeving. Zo wandelt u vanuit uw vakantiehuis zo de bossen in en kunnen de kinderen in alle vrijheid spelen, klimmen en klauteren.

 
 

Bekijk ook onze andere blogs: