TopParken
Tips Rotterdam

Wat te doen in Rotterdam? 7 tips!

7 tips voor een dagje Rotterdam

Bent u van plan om de veelzijdige stad Rotterdam te verkennen? Wij geven u groot gelijk! Er is zóveel te zien en te doen hier. Weet u even niet waar te beginnen? Wij hebben mooie, leuke en bijzondere plekken in Rotterdam voor u op een rijtje gezet. Ons vakantiepark, Parc de IJsselhoeve, ligt op slechts 18 km van Rotterdam en is daarmee de ideale uitvalsbasis om de bruisende stad te verkennen.

Euromast

📍 Euromast

Wie Rotterdam zegt, zegt de Euromast. Welkom aan de top waar u het beste uitzicht van de hele stad heeft. Een unieke bezienswaardigheid, maar eigenlijk véél meer dan een bezienswaardigheid. Laat u bijvoorbeeld culinair verrassen in de brasserie of verleg uw grenzen door te abseilen vanaf 100 meter hoogte. Durft u deze adrenalineboost aan? Wat ons betreft is de Euromast de #1 tip in Rotterdam!

🛥️ Delfshaven

Een bijzondere plek in Rotterdam waar u nog de sfeer van de vooroorlogse stad proeft. De pittoreske haven, midden in het centrum, is een van de weinige stukjes oude stad dat het bombardement in 1940 doorstaan heeft. Ontdek onder andere de Pelgrimvaderskerk en stadsbrouwerij De Pelgrim. Zo kunt u tegelijkertijd historie én bier proeven. Een unieke combinatie, als u het ons vraagt.

Markthal

🍔 Markthal

Wat te doen in Rotterdam? Eten, eten en nog eens eten in de Markthal. Het aanbod restaurants en kraampjes is er enorm en de sfeer is er altijd mega gezellig! Groente, fruit, kaas, noten, vlees, vis, vega, zoetigheid, koeken: er is voor ieder wat wils! Bij binnenkomst een stroopwafel, een stukje verder een heerlijke kipwrap om vervolgens af te sluiten met een frozen yoghurt. Hmm, klinkt heerlijk toch?

🏠 Kubuswoningen

Een van de tips in Rotterdam zijn natuurlijk de kubuswoningen, waar de stad zo bekend om staat. Een architectonisch fenomeen dat vele mensen verwondert. U vraagt zich vast af: 'Kun je daar werkelijk wonen?' Ja, dat kan zeker! U vindt de kubuswoningen in Rotterdam bij de Blaak en nabij de Oude Haven. Kom ze bewonderen en vergeet niet om even een leuk kiekje voor het thuisfront te maken.

Erasmusbrug

🌉 Erasmusbrug

De bekendste brug van Nederland is toch wel de Erasmusbrug in Rotterdam. De brug van 800 meter lang en 139 meter hoog verbindt Noord- en Zuid-Rotterdam met elkaar. Een bijzonder stukje techniek en ook wel hét boegbeeld van de stad. Kortom: een van de mooie plekken in Rotterdam die u zeker gezien moet hebben. Tip: vooral 's avonds is de brug zeer fotogeniek!

🦒 Diergaarde Blijdorp

De all time favourite: een dagje naar de dierentuin! Ga op ontdekkingsreis door de best bezochte dierentuin van Nederland: Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Bewonder de olifanten, giraffen, apen, vogels, haaien en nog véél meer bijzondere en mooie dieren. Wij weten zeker dat dit uitje favoriet is bij uw (klein)kinderen, maar stiekem ook een beetje bij u. Want een dierentuin bezoeken blijft leuk, voor alle leeftijden!

🖌️ Street Art Routes

Kunst en cultuur combineren met een wandeling? In Rotterdam vindt u diverse Street Art Routes met de mooiste muurschilderingen. Rewriters biedt tours door zes wijken in Rotterdam. Tijdens deze wandelingen staat u versteld van de prachtige kleuren en vormen die u onderweg op de muren tegenkomt. Zo leert u de publieke kunst van de stad goed kennen. Een absolute aanrader wanneer u zich afvraagt wat te doen in Rotterdam!

Verblijven bij Parc de IJsselhoeve

De vraag 'wat te doen in Rotterdam?' is nu wel beantwoord. Genoeg dus! Zoveel mooie, leuke en bijzondere plekken in Rotterdam om te ontdekken en te beleven. Wel zo handig als u dan een fijne uitvalsbasis heeft om al dit moois te ontdekken. Parc de IJsselhoeve is een vakantiepark op ongeveer 18 km van Rotterdam. Met een klein half uurtje rijden staat u al in de bruisende stad. Het fijne aan ons vakantiepark? Het ligt in het pittoreske Nieuwerkerk aan den IJssel, om precies te zijn aan het water van de IJssel. Overdag de drukte en hectiek van de grote stad, 's avonds de rust en ruimte op ons park. Een fijne combinatie! Bij ons kunt u terecht in luxe vakantiehuizen voor 2 tot 6 personen, ook boekbaar met sauna en voor mindervaliden. 

Komt u binnenkort de prachtige stad Rotterdam verkennen?

 

Bekijk ook onze andere blogs: