TopParken

Wereldbeker mountainbiken in Valkenburg

 

Wereldbeker mountainbiken in Valkenburg

De internationale wielrenunie UCI maakte bekend dat op 5, 6 en 7 mei 2023 Valkenburg het decor is van de wereldbeker mountainbiken. Tijdens dit eerste weekend in mei zal de openingswedstrijd op het onderdeel cross country gereden worden. Het is voor het eerst dat Valkenburg een wereldbekerwedstrijd mountainbike organiseert. Het heuvelrijke dorp in Zuid-Limburg is de vervanger van het Duitse Albstadt.

Mathieu van der Poel en Milan Vader waren tot dit jaar vaste klanten in de top-10 van de Wereldbekers mountainbike. Bij de vrouwen geldt datzelfde voor Anne Tauber en Anne Terpstra. Er kan dus gezegd worden dat een wereldbekerwedstrijd in Nederland een mooie opsteker is voor de mountainbikesport in eigen land.

Het evenement is ook een mooie opsteker voor de regio Valkenburg. De wereldbeker mountainbiken is een waardige toevoeging aan het rijtje met bestaande fietsevenementen, zoals de Amstel Gold Race of de Résidence Valkenburg Klimclassic.

Zoekt u als fietsliefhebber een plek om helemaal tot rust te komen voor- of na een spannende wedstrijd? Op Résidence Valkenburg verblijft u in een luxe vakantiehuis op fietsafstand van de start/finish. Het vakantiepark is de ideale uitvalsbasis als u de mountainbikers gaat aanmoedigen.