1. Vlakbij de stad Hoorn
  2. Wateractiviteiten mogelijk
  3. Dichtbij het Markermeer en het IJsselmeer

Vakantie in Berkhout

Kom optimaal genieten van een vakantie in Berkhout! Berkhout is een klein dorp in Noord-Holland, dichtbij de stad Hoorn. Het ligt vlak bij het grote recreatiegebied De Hulk dat bekend staat om haar vele bossen en weilanden. Berkhout is daarnaast omgeven door water: zowel het Markermeer als het IJsselmeer zijn dichtbij het dorpje gelegen. Dit maakt het ook de ideale bestemming voor een vakantie aan het IJsselmeer.

Op het Markermeer kunnen watersporters hun hart ophalen. Surfen, zeilen, vissen en natuurlijk zwemmen; het kan allemaal. Vanaf het Markermeer kunt u bij de kano-overstapplaats ook het polderwater op varen en de prachtige natuur van Noord-Holland per boot ontdekken. Kortom: de omgeving van Park Westerkogge heeft u genoeg te bieden voor een onvergetelijke vakantie in Berkhout.

Tips voor een dagje uit tijdens uw vakantie in Berkhout

Niet alleen met de boot, maar ook met de fiets of te voet is het zeker de moeite waard om de omgeving van Berkhout te verkennen. Vanaf het park zijn er mooie fiets- en wandelroutes te vinden door de bossen, weilanden en langs het water. Maar breng tijdens uw vakantie in Berkhout ook zeker een bezoekje aan één van de vele musea, dierenparken, attractieparken of indoor- en outdoor speeltuinen. In samenwerking met Ticketsplus bieden we de leukste dagjes uit in de omgeving aan. Voor veel leuke dagjes uit kunt u tickets kopen bij de receptie op het park.

Uittip: Hoorn

Vanaf Park Westerkogge is het slechts een kwartier rijden naar de nabijgelegen stad Hoorn. Het historische centrum van Hoorn is met zijn vele gezellige horecagelegenheden, winkels en culturele hotspots dan ook zeker een bezoek waard. Zo vindt u in Hoorn o.a. het beroemde Café aan de Haven en diverse musea zoals het Westfries Museum en Museum van de 20e Eeuw. 

Uittip: Dierenpark Artis

Breng tijdens uw vakantie aan het IJsselmeer een bezoekje aan Dierenpark Artis, op slechts 30 autominuten vanaf ons vakantiepark. Artis heeft niet alleen een dierentuin, maar ook een Planetarium en Aquarium. Neem een rondleiding en spot uw favoriete dier! Elke dag staan er weer andere activiteiten op de agenda.